Erol AKKIR/ANTALYA, () - ISPARTALI 17 yaşındaki Havvali Köse, beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Ahmet Ergin'in bağışlanan karaciğeriyle yeniden yaşama döndü.
Isparta'nın Keçiborlu İlçesi'nde oturan Köse ailesinin kızları Havvali'ye, 6 yaşındayken şiddetli öksürük ve yüksek ateş şikayetiyle gittiği hastanede teşhis konuldu. Konjenital hepatit fibrozis hastası Havvali Köse'ye doktorlar, 1 yıl önce karaciğer nakli olması gerektiğini söyledi. Nakil için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gelen aile, Sağlık Bakanlığı'nın Ulusal Organ Bekleme Listesi'ne kayıt oldu.
Müjdeli haber 3 gün önce Adana'dan geldi. Adana'da, yemek borusundaki darlık nedeniyle ortaya çıkan rahatsızlık sonucu boğulan ve beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Ergin'in organları bağışlandı. Ergin'in karaciğerinin Havvali'ye uygun olduğu belirlendi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Doç. Dr. Ayhan Dinçkan tarafından cumartesi günü yapılan ameliyatla karaciğer, Havvali Köse'ye başarıyla nakledildi.
HABER GECE VAKTİ GELDİ
Havvali Köse, hiç beklemediği sırada gerçekleşen nakil nedeniyle çok mutlu olduğunu söyledi. Havvali, "Annem, gecenin geç vaktinde hastaneden haber geldiğini ve hastaneye gitmemiz gerektiğini söyledi. Bana karaciğerin çıktığını söylemediler. Hastaneye gittiğimde uygun karaciğerin bulunduğunu, nakil olacağımı öğrendim. Çok mutluyum. Okuluma daha sağlıklı gidip daha da başarılı olacağım" dedi.

EA(HA/BT) (FOTOĞRAFLI)