GAZİANTEP Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Halk Sağlığı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, son günlerde ülkenin büyük bir kısmında görülen ani hava değişimleri insanların sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirterek, "Sıcaklıklar, yazın en sıcak dönemlerini yaşadığımız şu günlerde çeşitli hastalıkları da beraberinde getiriyor" dedi.
Ani hava değişimlerinin pek çok hastalığıda beraberinde getirdiğini ifade  eden Yrd. Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, "Yaz- kış fark etmeksizin günlük ya da haftalık ani mevsimsel değişimler yaşanabilir. Havalar aşırı ısınıp, aşırı şekilde soğuyabiliyor. Şimdilerde ise yazın belkide en sıcak zamanlarını yaşıyoruz ama herkesin de bildiği gibi son günlerde havaların sürekli değişmesi dikkat çekiyor" diye konuştu.
Hastalıkların önüne geçebilmek için önlemler alınması gerektiğini anlatan Ulutaşdemir, "Bu durumlarda önlem alınmaması halinde hava değişimlerinden kaynaklanan pek çok sağlık sorunu ortaya çıkabiliyor. Özellikle soğuk algınlığı, halsizlik, yorgunluk, üşütme, baş ağrısı, enfeksiyonel rahatsızlıklar gibi hastalıklarla karşı karşıya kalınabiliyor" diyerek dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.
Çocukların ve özellikle bebeklerin bu gibi hava değişimlerinden çok çabuk etkilendiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, aşırı yağmurlara hazırlıksız yakalanan bünyelerin hastalıklara çabuk teslim olacağını söyledi.
Uluştaşdemir, şöyle devam etti:
"Bu ani değişimlerde özellikle zayıf ve korunaksız bünyelere sahip olan bebekler ile çocuklar çok çabuk etkilenme yaşayabilir. Etkilenmeler sonucunda basit gibi görünen ciddi hastalıklar gün yüzüne çıkabilir."

FOTOĞRAFLI