KARS'ın Kağızman İlçesi'nde beynindeki rahatsızlık nedeniyle fenalaşan 45 yaşındaki Cahit Kara'yı Erzurum'a götürmek için gelen helikopter, kapısı zincirle kilitli stada inince, hastayı getiren ambulans dışarıda kaldı. Görevliyi bulamayan vatandaşlar taşlarla kapının zincirini kırdı ve ambulans stadın içine girerek, hasta helikopterle Erzurum'a sevkedildi.
Beyninde tümör bulunan ve ağırlaşan Cahit Kara, yakınları tarafından Kağızman Devlet Hastanesine götürüldü. Doktorlar, hayati tehlikesi bulunan Cahit Kara'nın kısa sürede Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesine kaldırılmasını kararlaştırdı ve Erzurum'dan ambulans helikopter istedi.
Dün öğleden sonra Kağızman'a gelen ambulans helikopter, ilçede en uygun yer olarak Gençlik Spor Müdürlüğüne ait etrafı tel örgüyle kaplı ve kapısı zincirle kilitli olan futbol sahasına indi. Aynı sırada Devlet Hastanesi'nden hasta Cahit Kara'yı taşıyan ambulans da, helikopterin indiği stadın önüne geldi.
ZİNCİR KIRILDI, AMBULANS İTTİRİLDİ
Kapının zincirle kilitli olduğunu gören ve bekçisini bulamayan vatandaşlar, yaklaşık 10 dakika çaba harcadı. Zinciri taşla kıran vatandaşlar, kapıyı açarak ambulansın stada girmesini sağladı. Ancak bu kez de stat zeminindeki kar, ambulansın helikoptere yaklaşmasına izin vermedi. Bu kez vatandaşlar ambulansı iterek helikopterin yanına götürdüler ve Cahit Kara'yı sedye ile ambulans helikoptere bindirdiler. Sağlık Bakanlığına ait helikopter, hastayı alarak Erzurum'a hareket etti. Cahit Kara, ambulans helikopterle kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.
Öte yandan Kağızman stadında maç olmadığı için kışın çoğu zaman kapalı tutulduğunu belirten yetkililer, helikopterin ineceği ve ambulansın hasta getireceğinin stat görevlilerine bildirilmesi gerektiğini söylediler.