KONYA'da 56 yaşındaki Seyit Güner, kolu kırılan torunu 8 yaşındaki Sıla Güner'i götürdüğü Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde görevli icapçı (ihtiyaç halinde evinden çağrılan) ortopedi ve travmatoloji uzmanı doktor M.T.'nin çağırılmasına rağmen hastaneye gelmediği iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Torununu özel bir hastaneye götürüp 2 bin lira ödeyerek ameliyat ettirdiğini belirten Seyit Güner, doktor hakkında ayrıca madde ve manevi tazminat davası açtıklarını belirtti. Hastane yönetimi ise iddiayla ilgili doktor hakkında soruşturma başlattı.
Konya'da ilkokul 2'nci sınıf öğrencisi Sıla Güner, geçen 12 Ekim Cumartesi günü saat 15.00'de, evlerinin yanında bulunan çocuk parkında oynarken düştü. Sol kolu kırılan Sıla Güner, ailesi tarafından Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Tedavi altına alınan Sıla'ya ilk müdahaleyi pratisyen doktor Y.U. yaptı. Röntgen filmi çekilen Sıla'nın kolunda parçalı kırık olduğu tespit edildi. Bunun üzerine pratisyen doktor Y.U., aileye koldaki kırığı nöbetçi olan ancak hastanede bulunmayan icapçı ortopedi ve travmatoloji uzmanı doktor M.T.'nin görmesi gerektiğini bildirdi. Doktor Y.U., iddiaya göre ailenin yanında doktor M.T.'yi cep telefonundan arayıp, çocuğun durumunu anlatarak hastaneye gelmesi gerektiğini söyledi. Ancak telefona cevap veren M.T., iddiaya göre, hastaneye gelemeyeceğini belirterek Sıla'nın kolunun alçıya alınmasını ve evine gönderilerek 15 gün sonra muayene için kontrole gelmesini istedi.
Acil olarak hastaneye getirdiği torunuyla 2 saat boyunca hastanede beklediğini ve icapcı doktor M.T.'nin çağırılmasına rağmen gelmediğini iddia eden Seyit Güner, torununu başka bir hastaneye götürmek istedi. Acil servisteki resmi evraka icapçı uzman doktorun hastaneye gelmemesi üzerine torununu götürme kararı aldığını yazan Seyit Güner, Sıla'yı özel bir hastaneye götürdü. Akşam saat 19.30 sıralarında ameliyata alınan küçük çocuğun kolundaki parçalı kırık tedavi edilip platin takıldı.
DOKTOR HAKKINDA DAVA AÇTI 
Götürdüğü özel hastanede ameliyat ve yapılan masraflar için 2 bin lira ödeyen Seyit Güner, hastanede görevli icapçı doktor M.T.'nin çağırılmasına rağmen hastaneye gelmediği ve görevini ihmal ettiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Hem torunun hem de ailesinin psikolojisinin bozulduğunu ileri süren Seyit Güner, ayrıca doktor hakkında maddi ve manevi tazminat davası açtı.
Seyit Güner, "İçapçı doktor görevini yapmadı ve ihmal etti. Devletimiz bu doktora maaş ödüyor. Benim de bir SSK'lı olarak torunumu orada tedavi ettirmek en doğal hakkım." dedi.
Hastane yöneticisi Prof. Dr. Dursun Odabaş’ı, yapılan şikayet üzerine doktor M.T. hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

MKY(İA/AAA)(FOTOĞRAFLI)