Bel fıtığı olan Emre Öztürk, sağlık durumunun hangi aşamada olduğunu öğrenmek için doktora gitti. Doktorun kısaca ‘MR’ diye bilinen manyetik rezonans isimli radyolojik inceleme yöntemi çektirmesini isteyince Öztürk, bir yıl önce ‘MR’ çektirdiği Toyotasa Acil Yardım Hastanesi’ne gitti. Burada Radyoloji Hekimi tarafından vücudunda dövmesi olduğu ve risk içerdiği gerekçesiyle Öztürk’ün MR’ı çekilmedi. Durumu başhekime bildiren ancak radyoloji hekimin kesin kararı üzerine MR’ı çekilmeyen Öztürk, ertesi gün gittiği Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde risk görülmeyerek MR’ı çekildi.

 

Emre Öztürk yaşadıklarını anlattı

 

Emre Öztürk, yaşadığı durumu şöyle anlattı: “MR çekilebilmek için form doldurdum. Formu doldurduktan sonra oradaki yetkili arkadaş bana vücudumda dövme olduğu için MR’a alamayacağını, dövmeyi çıkartıp öyle gelmemi söyledi. Aynı hastanede geçen sene MR çekilmiştim, orada bilgisayarda da kayıtları var. Ozaman da dövmelerim vardı, o zaman çektiler şimdi çekmediler. MR’daki yetkili arkadaş ise dövmenin, cihazlara zarar vermesinden dolayı çekilmediğini söyledi, kolda 3’üncü derecede yanık olur dedi. Görüntüyü düzgün alamayız diyerek MR’ı özel hastanede çekilmemi söyledi. Özeldeki makine ile buradaki makine aynı makine. Özele gittiğimde ise 200 TL talep ettiler MR çekebilmek için. Bende tekrardan Toyotasa Hastanesi’ne gelerek, özel hastane çekiyor siz neden çekemiyorsunuz dedim. Biz çekemeyiz diye diretti MR servisindeki kişi. Başhekim de, başhekim yardımcısı da MR çekilebilmem için MR servisi ile iletişime geçti ama olmadı. Ben, Sağlık Bakanlığı’nı aradım, konuyla ilgili çoğu yeri aradığımda herkes şaşırdı, nasıl MR çekilemez diye.”

 

"Dövmeli insanlar ne yapacak"

 

Aynı gün Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek tedavi olduğunu, ertesi gün ise MR’ının çekildiğini ifade eden Öztürk, “Sonuçlarımı aldım, başka bir doktora muayene oldum. Şaşırıyorum ben neden böyle oldu, dövmeli insanlar ne yapacak, hep özele mi gidecek? SSK’mız var sonuçta, sigortamız var” dedi.

 

Başhekimlik açıklama yaptı

 

Risk olduğu sebebiyle MR çekilmeyen Toyotasa Acil Yardım Hastanesi Başhekimliği konuyu doğrulayarak, “Hastamız bize başvurdu ancak Rayoloji Uzmanı arkadaşımız dövmede kullanılan boyada bulunan demir oksit gibi metal lifleri işlem sırasında şiddetli ağrılara yol açabildiklerini ve cilde zarar verebilme riski taşıdığından çekmedi” açıklamasında bulundu.