TÜRK Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Genç, temeli geçen 1 Aralık’ta atılmasına rağmen bir tek çivi dahi çakılmadığını ileri sürdüğü Bölge Hastanesi’ne basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Manisa Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Türkyılmaz ise, hastane inşaatının durmasının söz konusu olmadığını belirtip, sözleşme gereği yüklenici firmanın 6 aylık bir hazırlık süresi olduğunu, bunu kullandığını söyledi.
Manisa Adnan Menderes Mahallesi’ndeki belediyeye ait eski şantiye alanına yapılacak olan 560 yatak kapasiteli Bölge Hastanesi’nin temeli, geçen 1 Aralık’ta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Manisa milletvekilleri ve bürokratların katıldığı törenle atıldı. Temel atılmasının ardından geçen yaklaşık 2 aylık sürede sadece ihale açıklamasını gösteren tabelanın asılmasından başka hastane inşatına tek bir çivi bile çakılmamasına Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Genç, tepki gösterdi.
Hastanenin yapılacağı alana giderek incelemelerde bulunan Genç, burada yaptığı açıklamada, “Manisa’da yılan hikayesine dönen bir konu var. O da Manisa Bölge Hastanesi’nin yapımıdır. Önce, '400 yatak kapasiteli' denildi. Sonra oturdukları yerden yatak kapasite sayısını 560’a çıkardılar. Görkemli bir törenle temelini attılar. Bir çok vatandaşı ise bu açılışa taşıdılar. Ancak geçen yaklaşık 2 aylık süre içerisinde görülüyor ki sadece hastanenin temelini atmışlar. Fazla çimento gitmesin diye de sadece temeli atmışlar. Sanırım tasarruf yapmışlar” diye konuştu.
“1980 ÖNCESİ TEMEL ATMALARA DÖNDÜ”
Bölge Hastanesi’nin temel atma törenini, 1980 yılı öncesi yapılanlara benzeten Genç, “Yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen, ne bir çivi çakılmış, ne bir bekçi görevlendirilmiş ne de bir personel çalışıyor. 1980 öncesinde bazı yatırımların sadece temeli atılır ve gerisine hiç bakılmazdı. Böylece yatırım sadece temel atmakla kalırdı. Manisa sağlık konusunda gerçekten cezalandırılıyor. Hükümet başka işlerle uğraşacağına, önce Manisa’ya bakıp, temelini attıkları bu hastaneyi bir an önce tamamlaması gerekir” diye konuştu.
Genç konuşmasının devamında, bölge hastanenin yapımının siyasi sebeplerden dolayı devam etmediğini iddia ederek, “Beklerdik ki temel atılmasından bu yana geçen süreç içerisinde hastanenin bir bölümünün yapılmış olsun. İnsanın aklına, “Bürokratik bir işlemlerde sıkıntı mı oldu?' sorusu geliyor. Şahsi düşüncem olarak burada bürokratik bir sorun değil, siyasi bir sorun var. Hükümet ilimiz merkezindeki hastanelerimiz bahçesine prefabrik barakalardan başka bir şey yapmadı. Şimdi de hastanenin temeli atıldı ve nedense durdu. Öncelikle AK Parti Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıvedi bu alana gelip temel atılan bir çukuru görsün. “Devamı ne zaman gelecek?' sorusuna bir cevap versin. Yoksa kendisi büyükşehir belediye başkanı olduktan sonra mı yaptıracak. Bunu cevabını Manisa kamuoyu merakla bekliyor?” diye konuştu.
“FİRMANIN 6 AYLIK HAZIRLIK SÜRESİ VAR”
Manisa Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Türkyılmaz ise, hastanenin yapım işinin durması gibi bir şeyin söz konusu olmadığını dile getirdi. Dr. Türkyılmaz, “Yüklenici firma ile yapılan sözleşme gereği firmanın 6 aylık bir hazırlanma aşaması var. Firma şimdi hazırlık için bu zamanı kullanıyor. 6 aylık hazırlık zamanı bittikten sonra, firma işe başlayacak. 18 aylık zaman içerisinde ise hastaneyi bitirecek. Yani hastanemiz 2015 yılının son ayları içerisinde hizmete girecek. Ancak, 'Hastanenin temeli atıldı. Ama çalışmalar durdu' gibi bir durum söz konusu değil. Zaten Sağlık Bakanlığımız konuyla çok yakından ilgileniyor" diye konuştu.

İK(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)