ŞANLIURFA Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Tıp Fakültesi'ne, Sağlık Bakanlığı tarafından 'Organ Nakil Merkezi' ruhsatı verildi.
Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Tıp Fakültesinde 3 yıldan beri ön çalışmaları devam eden karaciğer naklinde son aşamaya gelindi. Yapılan denetimler sonucu Sağlık Bakanlığı tarafından hastaneye Organ Nakli Merkezi ruhsatı verildi ve Genel Cerrah Doç. Dr. Abdullah Özgönül başkanlığında 5'i uzman 12 kişiden oluşan ekip kuruldu. Ruhsat alınan hastanede çalışmalara başlayan doktorlar, 5 hasta için nakil çalışmalarına başladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Özgönül, "Hastalar bir anlamda burada aile yapılarından dolayı çok şanslı hemen nakil için organ buluyoruz. Batıda nakil için organ bulmak çok zor oluyor. Bölgemiz hasta ve hasta yakını cenneti gibidir. Hasta hemen yanında birkaç kişi getirebiliyor. Yaklaşık 3 yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ruhsat belgemizi aldık. Malatya ekibi ile birlikte denetimler yapıldı. Şu anda organ nakli bekleyen 5 hastamız vardır. Gereken tetkikler yapıldıktan sonra bu hastalarımıza karaciğer nakli yapacağız. Artık vatandaşlarımız nakil için başka illere gitmeyecekler. Burada kendimiz nakilleri yapacağız" dedi.

ÖP(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)