SAMSUN'da özel bir hastanede Dermatoloji Uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Yüksel Oltulu, hamilelikte en sık görülen cilt problemlerinin çatlak oluşumu olduğunu söyledi.
Dermatoloji Uzmanı Dr. Yüksel Oltulu, hamilelikte cilt çatlaklarının en çok karın, kalça, baldırlar ve göğüs bölgelerinde görüldüğünü söyledi. Bu çatlakların oluşmasına önemli kilo değişimleri ve hamilelik gibi durumların neden olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Oltulu, "Hamilelik döneminde ani kilo alıp vermeye bağlı olarak vücutta çatlaklar meydana gelebilir. Ama bu durum her hamilelikte olacak diye bir şey yoktur. Özellikle hamilelik döneminde vücudun hızla büyüyen bölgelerini cilt bakım kremleriyle beslemek hem cildi dinlendirir hem de çatlakların oluşmasını engellemede yardımcı olur" dedi.
Çatlak oluşumunu engellemek için bazı önlemler alınması gerektiğini ifade eden Uzm. Dr. Yüksel Oltulu, "Bu önlemlerin en önemlisi çok kısa sürede kilo alınıp verilmesinden kaçınmaktır. Bu çatlaklar her 3 kadından birinde görülür. Çatlaklar cildin aşırı gerilmesi sonucu derideki elastik dokunun kırılması ile oluşur. Başlangıçta kırmızı ile mor arası bir renkte olan büyüklü, küçüklü bu çizikler zamanla sedefli beyaz bir renge dönüşür. Çatlakların oluştuğu bölgelerde cildi germeye yönelik tedavi ve bakımlar da çizgilerin belirginliğini kaybetmesinde yardımcı olur" diye konuştu.