Unutkanlığın önlenmesi için bol su tüketilmesini isteyen Beslenme Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, "Telefon ve mail trafiğinin oldukça yoğun olduğu, hayatımızın yüzde 80’inin geçtiği iş hayatında, hafızanın önemi yadsınamaz bir gerçek. Aldığımız notları, girilen ajandaları, toplantıda konuşulanları hatırlamak da iş dünyasının hayat damarlarından biri. Unutkanlığın engellenmesi için bol bol su tüketilmeli.Unutkanlık merkezi beyin olduğu için bu organımızı iyi beslemeliyiz" dedi.

Beyni iyi beslemek için, suyun yanında beynimizin yakıtı olan iyi karbonhidratları, vitaminler ve minerallerden de almanın önemine dikkat çeken Waternet Sağlıklı Beslenme Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, “Mikrobiyolojik yönden içmeye uygun, ağır metallerden arındırılmış taze içme suyunu elde edebilmenin en sağlıklı yollarından biri de arıtılmış içme suyudur. Bu anlamda evde arıtılmış içme sularının bekleme ve saklama koşulları açısından en sağlıklısı olduğunu söyleyebiliriz.” diyerek, bilinçli su tüketiminin önemli olduğunun altını çiziyor.
Aksoy, "Yoğun çalışma temposunda, kimi zaman su içmeyi unuttuğumuz gibi, çay, kahve tüketimini de artıyoruz. Vücudun ihtiyacı olan sıvı, çay ve kahve ile ne yazık ki sağlanamıyor ve iş yerinde konsantrasyonu artıracak besinlere ihtiyaç duyuyoruz. Peki, bu yoğun iş temposunda, doğru su tüketimi için ve dikkatimizi toplamak için ne yapmak gerek?.Masa başında çalışanlar, mutlaka masalarında büyükçe bir bardak su bulundurmalı.Çantada küçük bir şişede su bulundurulmalı.

Unutkanlığa karşı kuersetin antioksidanı içeren elma ve elma suyu tüketimine özen gösterilmeli.Hücre yapısını bozan serbest radikallere karşı savaşan nar suyu, portakal suyu ve greyfurt suyu tüketilmeli.Sinirlerin yatışması için, rahatlatıcı etkisi olan yeşil çay tüketilmeli.Masada kuru üzüm, karanfil, ahududu, bitter çikolata, fındık, ceviz gibi lezzetli atıştırmalıklar bulunmalı.Haftada 2-3 porsiyon Omega-3 yönünden zengin balık tüketilmeli" diye konuştu.