ALMANYA'da yaşamını sürdürürken kan kanseri tedavisi görürken yaklaşık 2.5 milyon TL'lik servetini memleketi Ordu için bağışladıktan sonra 1 ay sonra yaşamını yitiren 74 yaşındaki Züver Kaya'nın parasının bir kısmıyla Mesudiye İlçesi Devlet Hastanesi'nde bir hasta oda tefriş edildi.
60 yıldır Almanya'da yaşayan 2 çocuk babası Züver Kaya, geçen Haziran ayında Ordu Valisi Kenan Çiftçi'yi arayarak yaklaşık 2.5 milyon TL'lik servetini memleketi için bağışlamak istediğini söyledi. Bunun üzerine Almanya'ya giden Vali Çiftçi, Züver Kaya ile görüştü. Geçen 22 Haziran'da ticaretle uğraştıktan sonra emekli olan Züver Kaya, noter ve avukatlarının huzurunda Ordu Ticaret Meslek Lisesi bahçesine yaptırılacak 32 derslikli Ticaret Meslek Lisesi yapımına katkı sağlamak amacıyla 958 bin 244 Euro, Mesudiye İlçe Hastanesi'nde kullanılmak üzere tam donanımlı ambulans alımı ve hasta odasının tefrişatı için 186 bin TL'yi bağışladı. 7 yıldır kan kanseri hastalığı ile mücadele eden Züver Kaya, bağış yaptıktan 1 ay sonra Almanya'daki evinde yaşamını yitirdi. Kaya'nın cenazesi, getirildiği memleketi Mesudiye İlçesi Güzle Köyü'nde toprağa verildi.
Ordu Valiliği'nin çalışması sonucu Mesudiye Devlet Hastanesi'nde Kaya'nın bağışladığı parayla tefriş edilen hasta odası hizmete açıldı. Ordu Valisi Kenan Çiftçi Mesudiye'ye giderek hayırsever Züver Kaya'nın bağışladığı parayla Devlet Hastanesi'nde tefriş edilen odayı inceledi. Vali Çiftçi, Kaya'nın bağışıyla satın alınan tam donanımlı ambulansın ise kısa bir süre sonra hastaneye teslim edileceğini, okul yapımı için hazırlıkların da devam ettiğini belirtti.