MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Yalı Beldesi annesi Songül Aydın’ın kendisini terk etmesi nedeniyle babası Emin Duran ve babaannesi Gülsiye Duran’la yaşayan beyin felci hastası 5 yaşındaki Gülsiye Duran, toplanan bağışlarla temin edilen çok fonksiyonlu sandalyesine kavuştu.
Doğduktan kısa süre sonra, merkezi sinir sisteminin hareket alanlarının hasar görmesiyle beyin felci olduğu anlaşılan Gülsiye Duran’a, lionslar ve Yalı Beldesi’nde yaşayan hayırseverler yardım eli uzattı. Gülsiye Duran, Vural Fizik Tedavi Merkezi’nin fizik tedavi uzmanı, Bodrum Lions Derneği Başkanı Dr. Nükhet Vural’ın girişimiyle başlatılan kampanya sayesinde toplanan parayla temin edilen çok fonksiyonlu sandalyesine oturdu.
Dr. Nükhet Vural, çok fonksiyonlu özel sandalyenin, iki aydır tedavisini sürdürdüğü Gülsiye Duran için çok önemli olduğunu belirterek, "Gülsiye başını dik tutamıyordu. Uyguladığımız tedavilere hızlı bir şekilde cevap verdi. Artık başını dik tutabiliyor. Bir süre desteksiz oturabiliyor. Özel sandalyeyle daha fazla dik durabilecek. Böylece kan dolaşımı düzenlenecek. Gülsiye’nin ölçülerine göre yapılan sandalye, organların yerleşimine, omuriliğinin gelişmesine ve beyne oksijen gitmesine katkı sağlayacak. Hedefimiz Gülsiye’yi bu sandalye yardımıyla ayakta tutabilmek" dedi.
Gülsiye Duran’la aynı ismi taşıyan babaennesi Gülsiye Duran torununun tedavisine önemli katkıyı sağlayacak sandalyenin teminine yardımcı olanlara teşekkür etti.
Şarkıcı Neco da Gülsiye Duran’a sandalyesinin teslimi sırasında fizik tedavi merkesinde hazır bulundu. Neco, Gülsiye'nin başını okşayıp, onunla yakından ilgilendi.