GAZİANTEP Kamu Hastaneleri Birliği ve İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle hastanelerdeki yöneticilerine 'Sağlık Otelciliği' eğitimi verildi. Hastanelerdeki idari yöneticilere yönelik düzenlenen eğitimde hasta ve hasta yakınlarının konaklamasında kalitenin arttırılmasının amaçlandığı bildirildi.
Sağılık Otelciliği Hizmetleri Uygulama eğitimi Kamu Hastaneleri Birliği toplantı salonunda düzenlendi. Eğitime hastanelerde görevli Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri, Sağlık Otelciliği Hizmetleri Müdürleri ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde görevli uzmanlar katıldı. Sağlık otelciğinde kaliteyi arttırmak amacıyla düzenlen seminerin 5 gün süreceği kaydedildi.
Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Niyazi Metin Mayda, projenin hastanelerde yatan hasta ve hasta yakınlarının daha kaliteli hizmet koşullarından faydalanmaları için düzenlendiğini söyledi. Proje ile hasta ve yakınlarının konforunun amaçlandığını anlatan Mayda, "Hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın sadece tıbbi imkanlardan değil, konaklama anlamında da kaliteli hizmet almasını sağlamak istiyoruz. Burada eğitim alan arkadaşlarımıza seminer sonunda katılım belgeleri verilecek. Bu arkadaşlarımızda buradan aldıkları eğitim sonrasında kendi birimlerindeki personeli eğitecekler" diye konuştu.
Projeye İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın da teknik anlamda destek olduğu öğrenildi.