Türkiye'nin tek, Avrupa'nın birkaç merkezinden biri olan GATA Mikrocerrahi Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı'nda, yurt içi ve yurt dışından alanda uzman bilim insanları tarafından, dünyanın birçok yerinden gelen hekimlere eğitim veriliyor.
 
Dünyaca ünlü eğitmen Rosmarie Frick'in yanı sıra GATA El Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Tabip Albay Mustafa Kürklü ve plastik ve el cerrahisi uzmanı Doç. Tabip Albay Yalçın Külahçı, Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Ortopedi ve Travmatoloji-El Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gürsel Leblebicioğlu başkanlığında gerçekleştirilen mikrocerrahi eğitimlerinde, iki saç kılı kalınlığındaki damarlar, son teknolojiye sahip mikroskop altında dikilerek, kol, bacak ve parmak nakli gibi kritik operasyonları yapabilecek uzmanlar yetiştiriliyor.
 
GATA Dekanı ve Eğitim Hastanesi Baştabibi Tümamiral Hayati Bilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cerrahide yapılabilecek bir yanlışın dönüşü olmayan sorunlara yol açabildiğini belirterek, özellikle küçük damarların tamirinde deneyim ve eğitimin şart olduğunu söyledi.
 
"Amacımız damarıyla, siniriyle, donanımlı el ve yüz naklini gerçekleştirmektir"
 
GATA'daki mikrocerrahi laboratuvarında, deney hayvanları üzerinde mikrocerrahi uygulamalarının yapıldığını aktaran Bilgiç, burada yapılan çalışmaların kompozit doku nakli operasyonların başarısı için çok önemli olduğunu dile getirdi. 
 
GATA'daki mikrocerrahi laboratuvarında, deney hayvanları üzerinde mikrocerrahi uygulamalarının yapıldığını aktaran Bilgiç, burada yapılan çalışmaların kompozit doku nakli operasyonların başarısı için çok önemli olduğunu dile getirdi. Bilgiç, "Amacımız, bilerek, damarıyla, siniriyle, kasıyla, dokusuyla çok iyi bilen, donanımlı bilgi ile kompozit doku naklini, yani el ve yüz naklini gerçekleştirmektir" diye konuştu.