MERSİN'in Silifke İlçesi'ne bağlı Sökün Köyü'nde yaşayan 53 yaşındaki Ömer Tok, yakalandığı 'Fil hastalığı' olarak bilinen Lenfödem yüzünden yaşamı kabusa döndü. 7 yıldır fil hastalığı ile mücadele eden ve bu süreçte sürekli kilo alarak 250 kiloya ulaşan Tok, yerinden kalkamadığı için ihtiyaçlarını eşinin yardımıyla karşılayabiliyor.
Aldığı kilolarla nedeniyle son 5 yıldır yatağa mahkum olarak yaşamını sürdüren Ömer Tok, günde 2 ekmek yediğini belirtirken, hastalığı nedeni ile hayatının çok zor hale geldiğini söyledi. Tok, "2007 yılında kendimde aşırı kilo olduğunu hissettim ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gittim. Burada bana 'Beyaz kan damarların ölmüş' teşhisi kondu. Daha sonra Adana Başkent Hastanesi'ne gittim. Burada da 'Fil hastalığı' teşhisi konuldu ve tedavisinin mümkün olmadığını, ameliyat olursam öleceğimi söylediler. 7 yıldır bu fil hastalığı ile yaşamımı sürdürüyorum. Hastalığımın tedavisi belki başka il ve büyükşehirlerde mümkün olabilir. Yetkililerden bu konuda yardım istiyorum" diye konuştu.
Ömer Tok'un eşi Emine Tok ise, 7 yıldır eşinin ihtiyaçlarını karşıladığını, bu amansız hastalık ile mücadele ettiklerini belirterek, "Belediyeden emekli oldum ama emeklilik maaşı yetmiyor. Neslihan adında bir kızımız Ali adında ise askerde bir oğlumuz var. Hiç kimse tedavi ve ihtiyaçlarımızın karşılanması konusunda yardımcı olmadı. Yetkililerin en azından oksijen malzemesi, otomatik sedye yatağı gibi ihtiyaçlarımızı karşılamasını istiyoruz" dedi.
Yılmaz Tok da ağabeyi Ömer Tok'un hastalığına bugüne kadar bir çare bulunamadığını belirterek yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

MO(OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)