BURDUR'da yolun karşısına geçerken bir otomobilin çarpması sonucu ölen 8 yaşındaki Fatma Oymak'ın organları, Antalya'da 4 hastayı hayata bağladı.
Burdur'da önceki günkü kazanın ardından beyin ölümü gerçekleşen Fatma Oymak'ın organları, ailesi tarafından bağışlandı. Fatma Oymak’ın karaciğeri Antalya Medical Park Hastanesi’ne, böbrekleri ve korneaları ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi.
Böbreklerden biri, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleşen ameliyat ile Şanlıurfa'da oturan Alan Ailesi'nin 3 çocuğundan 11 yaşındaki Tuğba Alan'a nakledildi. Kızının böbreklerinin genetik nefronofitizi hastalığı nedeniyle iflas ettiğini aktaran baba 38 yaşındaki Ahmet Alan, doktorların böbrek bulunamazsa diyalize başlayacaklarını söylemesi üzerine Antalya'ya gelerek organ arayışına girdiklerini belirtti. Ahmet Alan, "Ailece test yaptırmak için beklerken bize bu güzel haber geldi. Çok mutlu olduk. İki çocuğum daha var, onlar da genetik hastalığa yakalandı. Onların da tedavisi yapılıyor. Nakil aşamasına gelirse biz organ vereceğiz" diye konuştu.
Diğer böbrek ise Elazığ'da oturan, 3 yıldır periton diyalize giren 15 yaşındaki Gökhan Bekçi'ye nakledildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne iki ay önce gelerek Sağlık Bakanlığı Organ Bekleme Sırası'na kaydolan Bekçi, haberi aldığında Elazığ'daydı. Gece aşırı sis nedeniyle ambulans uçakla gelemeyen, kara ambulansıyla Adana Şakirpaşa Havalimanı'na getirilen Gökhan Bekçi, Adana'dan Antalya'ya uçakla gelerek nakil için hazırlandı. Bekçi'ye başarılı bir operasyonla böbrek nakli yapıldı.
Fatma Oymak'ın karaciğeri ve korneaları ise Antalya Medikal Park Hastanesi'nde belirlenecek iki hastaya nakledilecek.