Suriye'de devam eden iç savaşta rejimin varil bombalı saldırısına maruz kalan ve yüzünün tamamı yanan Suriyeli 3 yaşındaki Fatma, ailesiyle sığındığı Türkiye'de tedavi edileceği günü bekliyor.

Suriye'de yaklaşık 5 yıldan bu yana devam eden savaşta binlerce insan yaşamını yitirdi, yüz binlerce insan da yaralandı. 7 ay önce, Esed yönetiminin varil bombalı saldırısına maruz kalan ve yüzünün tamamı yanan, bir elinin de parmaklarını kaybeden 3 yaşındaki Fatma Husen El Ali de bu acıyı minik bedeninde taşıyor.

İblib'te varil bombasıyla hayatı kararan minik Fatma, tedavi ve daha güvenli bir hayat sürmek için geldikleri Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, ailesiyle hayırseverlerin kendilerine tahsis ettiği ambarlarda yaşayarak Türk doktorlardan kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Baba Husen Mahmut el Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed ve askerlerinin her gün sivil yerleşim yerlerini bombaladıklarını ve yüzlerce insanın yaşamını yitirdiğini söyledi.

Evlerine düşen varil bombasıyla kendisinin bacağına şarapnel parçalarının isabet ettiğini, kızının yüzünün de bombanın etkisiyle tamamen yandığını ifade eden el Ali, şunları kaydetti:

"Yönetim bulunduğumuz bölgeye varil bombası ve uçaksavarlarla saldırdı. Çok şükür ailemden kimseyi kaybetmedik ama kızımın yüzü tamamen yandı, bir elinin bütün parmakları kesilmek zorunda kaldı. Benim de bacağıma şarapnel isabet etti. Tam olarak yürüyemiyorum. Komşularımızın çoğu hayatını kaybetti. Kızımın sağlığı için İdlib'i terk etmek zorunda kaldık. Türkiye'ye geldik fakat ne bir ilaç ne de bir tedavi oldu. Türk doktorlarından kızımı iyileştirmelerini istiyorum."

Hiçbir ülkeden medet beklemediklerini anlatan el Ali, "Bizim için sadece Reis Recep Tayyip Erdoğan vardır. O hem Suriye mazlumlarının hem de bütün İslam aleminin de tek lideridir. Mazlumların babasıdır. Allah onun başımızdan eksik etmesin. O olmasaydı Esed kendisine muhalif bütün insanları öldürecekti. Türkiye bize kapılarını açtı, bizi misafir etti. Kendilerine sonsuz teşekkür ederiz" diye konuştu.

Tek dileği kızının eskisi gibi çocuklarla oynayarak gülmesi olduğunu altını çizen el Ali, "Kızım 'eskisi gibi konuşsun, gülsün, kendi yaşıtındaki çocuklarla oynasın' diye her gün Allah'a dua ediyorum. Bizim tek umudumuz Türk yetkilileri ve Türk doktorlarından gelecek olumlu bir haberdir. İnşallah kızım daha iyi olur, sağlığına kavuşur" dedi.