Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan 789 tesislik spor yatırımlarından yapımı tamamlanan 213 tesisin açılışını İstanbul'da düzenlenen törenle yaptı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törende, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından Şanlıurfa, Kilis, Aksaray, Ankara ve Samsun'a canlı bağlantı yapıldı.

Şanlıurfa'da 5 bin seyirci kapasiteli spor salonu, Kilis'te gençlik merkezi, Aksaray'da kapalı olimpik yüzme havuzu, Ankara Eryaman'da olimpik eğitim merkezi ve Samsun'da 7 bin 500 kişilik Yaşar Doğu Spor Salonu'nun açılışları tek tek yapılırken, Başbakan Erdoğan'ın "Ya Allah Bismillah" demesinin ardından bu illerdeki valiler ve beraberindekiler kurdeleyi kesti.

Başbakan Erdoğan, Akrasay'daki kapalı olimpik yüzme havuzunun açılışı sırasında "10 yıl önce kim bunları hayal ederdi, ama şimdi oldu. Hayaldi, gerçek oldu" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'daki 7 bin 500 kişilik Yaşar Doğu Spor Salonu'nun açılışı sırasında ise "Gençlik ve Spor Bakanımız da Samsunlu ya onun için 7 bin 500 kişilik olmuş" diye konuştu.

Daha sonra Başbakan Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve törene katılan spor adamlarının bazıları kurdele keserek, toplu açılışı yaptı. Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılışta da "Ya Allah Bismillah" diyerek kurdeleyi kesti.

Bu arada, törende, amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımı da yapıldı. Başbakan Erdoğan, bazı amatör sporculara malzemelerini verdi.

"5 MİLYAR 250 MİLYON LİRALIK YATIRIM"
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı yatırım hamlesi içerisinde 789 tesis bulunuyor. Toplam 5 milyar 250 milyon liralık yatırımın öngörüldüğü projede, bugün açılan tesisler için 750 milyon lira harcandı.

Açılan tesisler arasında 3 atletizm pisti, 7 yüzme havuzu, 103 futbol sahası, 63 spor salonu, 12 gençlik merkezi ve 25 diğer spor tesisi yer alıyor.

789 spor tesisi içinde ise 267 futbol sahası, 193 spor salonu, 155 gençlik merkezi, 80 diğer branşlar, 48 yüzme havuzu, 25 stadyum, 21 atletizm pisti bulunuyor.

Açılış törenine spor camiasından ünlü isimler de katıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan, Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, teknik direktör Roberto Mancini, futbolculardan Sabri Sarıoğlu, Dany, Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Futbol Genel Direktörü Önder Özen, futbolculardan Oğuzhan Özyakup, Ersan Adem Gülüm, Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya, futbolculardan Kuyt, Emre Belözoğlu, Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, futbolculardan Isaksson ve Yalçın Ayhan, teknik direktör Mustafa Denizli, eski sporcular Rüştü Reçber, Rıdvan Dilmen ile İbrahim Kutluay da açılışta yer aldı.

Öte yandan, açılış töreninde Kubat konser verdi. Törende ayrıca İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okuyan gençlerle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan fotoğraf çektirdi. Açılış öncesi Başbakan Erdoğan'ın yanına gelen Mancini, bir süre Erdoğan ile konuştuktan sonra antrenman nedeniyle salondan ayrıldı.

Törende ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Büyük Kaptan'dan Büyük Usta" başlığıyla hazırladığı sunumda, Başbakan Erdoğan'ın futbol oynadığı dönemdeki fotoğrafları büyük ekranlara yansıdı. Daha sonra Başbakan Erdoğan'ın Camialtıspor, Erokspor ve İETT'de birlikte futbol oynadığı takım arkadaşları sahneye davet edildi. Başbakan Erdoğan, eski takım arkadaşlarına hediyeler verirken, onlarla sohbet etti. Recep Tayyip Erdoğan, eski takım arkadaşlarıyla fotoğraf da çektirdi.