SAMSUN'un Atakum İlçesi'nde down sendromlu 13 yaşındaki Yakup Türker'e 1.5 yaşında da çölyak hastalığı teşhisi konuldu. Anne 44 yaşındaki Şeker Hanım Türker, oğluyla birlikte yaşam mücadelesi verdiklerini belirterek, "Eşim TIR şoförü, oğlumun her ihtiyacı ile ilgileniyorum. Birlikte her zorluğun üstesinden gelmeye çalışıyoruz" dedi.
Samsun'un Atakum İlçesi Esenevler Mahallesi’nde yaşayan down sendromu ve çölyak hastası Yakup Türker, her şeye rağmen hayata sıkıca tutunmaya çalışıyor. Oğlunun down sendromlu olduğunu doğduktan sonra anladıklarını belirten annesi 44 yaşındaki Şeker Hanım Türker, 1.5 yaşında ise çölyak hastalığına yakalandığını belirtti. Doğumdan sonra yapılan kontrollerde oğlu Yakup’un kalbinde 3 delik olduğunun tespit edildiğini vurgulayan Şeker Hanım Türker, "Bunun yanı sıra gözlerde şaşılık, sarılık ve karaciğerde rahatsızlık da oluştu. 1.5 yaşındayken de çölyak hastalığı teşhisi konuldu. Asıl sorunlar o zaman başladı. Çünkü 1.5 yaşında engelli ve çölyak hastası bir çocuk. Ayrıca birçok yiyecek, içecek yasak. Yiyeceklerini bulamıyorsun, mamasını bulamıyorsun. O andaki çektiklerimiz yıllardır devam ediyor" dedi.
Oğlu Yakup'un 13 yaşında olmasına rağmen 3 ameliyat geçirdiğini ifade eden Şeker Hanım Türker, "9 yaşında anjiyo oldu. Neredeyse bütün hayatı hastalıklarla mücadele etmek şeklinde geçti. Onu hiçbir zaman yalnız bırakmadım. Oğlum benim her şeyim" diye konuştu.
Yakup Türker'in İlkışık Eğitim ve Uygulama Okulu’na gittiğini ifade eden anne Türker, "Yakup şuanda 6’ncı sınıfta. Okulda arkadaşları ve öğretmenleri ile arası çok iyi. Bu okul 23 yaşına kadar her türlü engelli vatandaşın gidebildiği bir okul. Yakup ayrıca judoya da gidiyor. Bu sayede sosyal aktivitelerin içerisinde bulunarak hayata daha sıkı tutunuyor. Yakup'un en çok sevdiği meslek ise askerlik" diyerek çölyak hastalığı nedeniyle yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Özellikle yemek konusunda ciddi sıkıntı yaşadıklarını dile getiren anne Türker, "Çölyak hastalarının kullanacağı gıdalar çok zor bulunuyor. Aynı zamanda da fiyatları yüksek. Bu durum bizi çok zorluyor. En büyük sıkıntılarımızın başında çölyak ürünlerinin her yerde satılmaması. Devletimizden bu konuda yardım istiyoruz. Çölyak hastalarının kullanacağı gıdaların daha fazla yerde satılmasını ve fiyatlarının da düşürülmesini bekliyoruz" dedi.