BERGAMA İlçesi'nde kalp krizi geçirince, ambulans helikopterle  İzmir Üniversitesi Medical Park Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alınan, burada da sağ tarafına felç gelen emekli öğretmen 61 yaşındaki Hulusi Baysal, baş döndüren operasyonla sağlığına kavuşturuldu.
Bergamalı emekli öğretmen Hulusi Baysal, iki hafta önce ilçede sokakta dolaşırken aniden fenalaştı. Terlemeye başlayan Baysal, hemen evine döndü. Yakınları 112 Acil Servisi arayıp yardım istedi. Bergama Devlet Hastanesi'ne götürülen hastanın kalp krizi geçirdiği belirlendi. Tanı konulmasından 30 dakika sonra 112 ambulans helikopteri, hastayı İzmir Üniversitesi Medical Park Hastanesi'nde getirdi.
TIKALI ŞAH DAMARI AÇILDI
Hastanedeki kardiyoloji doktorları, hastayı hemen anjiyoya aldı. Operasyonda tıkalı damarına stent takılan emekli öğretmen, Koroner Yoğun Bakım Servisi'nde izlenmeye alındı. Serviste yatarken aniden sağ tarafına felç gelen hasta konuşma yeteneğini de kaybetti. Müdahale eden doktorlar, nöroloji ve radyoloji ekibinden yardım istedi. Nöroloji uzmanları Yrd. Doç. Dr. Halil Güllüoğlu, Yrd. Doç. Dr. Zeynep Elmas ve Radyoloji uzmanları Doç. Dr. Selim Serter, Yrd. Doç. Dr. Utku Mahir Yıldırım hastayı beyin anjiyosuna aldı. Anjiyoda hastanın beynine giden ana atardamarının (şah) tıkalı olduğu görüldü. Bu damarına stent takılan hastada yapılan ileri incelemede beyindeki bazı damarlarının da 'pıhtı' nedeniyle tıkalı olduğu görüldü. Damar içerisinden yapılan bir girişimle pıhtı temizlenirken, hastaya ardından damar açıcı ilaç tedavisi uygulandı. Doktorların çabasıyla hayata dönen Baysal, son anda felç olmaktan kurtuldu.
ÖMÜRBOYU FELÇ KALABİLİRDİ
Nöroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Halil Güllüoğlu, hem kalp krizi hem de beyin inmesi oluşan hastanın sağlığına kavuştuğunu söyledi. Hastanın çok ciddi operasyonlar neticesinde hayatta kaldığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Güllüoğlu, "Önce kalp krizi geçiren hastaya kardiyoloji uzmanlarımız müdahale etti. Hastanın vücudunun yarısının felç olması ve konuşamaması üzerine hastaya radyoloji uzmanlarımız ile birlikte biz tedaviye aldık. Hastanın inme geçirdiğini tespit ettik. Bu tür hastalıkların 3 saat içerisinde hemen tedavi edilmesi gerekiyor. Hastanın durumu inmenin başlamasından 4 saati geçtikten sonra fark edilseydi tamamen felçli kalacak, konuşamayacak, konuşulanları da anlayamayacaktı. İnme durumunda acil tedavi ilk 3 saat içerisinde uygulanır. Düzelme sağlandıktan sonra hasta ömür boyu kan sulandırıcı ilaç kullanır. Bizim hastamız da tedavilerimiz sonucu iyileşti" dedi.