AFYONKARAHİSAR Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Berna Bozca, gripten korunmak için ellerin sık sık yıkanması gerektiğini söyledi.
Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu tarafından Afyon Lisesi Konferans Salonu'nda 'Grip ve Gripten Korunma Yolları' konulu seminer düzenlendi. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Berna Bozca tarafından verilen seminerde öğrencilere, kış aylarında en yoğun görülen hastalık olan griple hakkında bilgi verildi. Gribe yakalanmamanın en önemli kuralı hijyen olduğunu belirten Dr. Berna Bozca, sık sık ellerin yıkanması, temizliğe özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.
BOL SIVI TÜKETİN
Gribe karşı herkesin kendi önlemini alması gerektiğine işaret eden Dr. Bozca, "Okul gibi toplu yaşam alanlarının olduğu yerlerde, solunan havanın temizliği çok önemli. Bununu için de belirli aralıklarla camları açarak, bulunduğumuz kapalı alanı havalandırmalıyız" dedi. Hastalık süresince istirahat edilip bol sıvı tüketilmesi gerektiğini kaydeden Dr. Bozca, mutlaka doktora tedavi olunması gerektiğini de vurguladı.
Hapşırık ve öksürme gibi reflekslerde ellerin kullanılmaması gerektiğini aktaran Dr. Bozca, tek kullanımlık peçete kullanılmasını, eğer yoksa kolların kullanılması gerektiğini söyledi. (FOTOĞRAFLI)