KARS’ta otomobilin çarptığı 2 köpek yavrusu telef olurken, anne köpek yaralandı. Yaralanan köpeğe o sırada yoldan geçen 2 doktor müdahale etti. Doktorlar, ilk müdahale sonrası köpeği, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürdü.
Kaza dün gece Paşaçayır Mahallesi Sanayi Sitesi mevkisinde meydana geldi. İki yavrusuyla yolun karşısına geçen sokak köpeğine, hızla gelen otomobil çarptı. İki yavru telef olurken, anne köpeğin ön ayakları kırıldı. Tesadüfen yoldan geçen Sarıkamış Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Emin Yoğurtçuoğlu ile Susuz Toplum Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Dr. Kubilay Aktaş, ilk müdahaleyi yaptıkları yaralı köpeği aracın bagajına koyarak KAÜ Veterinerlik Fakültesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürdü.
KAÜ Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları öğretim üyesi Doç. Dr. Erdoğan Uzlu, "Kliniğe dün gece getirilen köpeği yapılan muayenesinde ön bacaklarda parçalı kırıklar olduğu tespit edildi. Bununla ilgili şu anda ön tedaviye başlandı. Yarın ameliyat edilecek" dedi.  Köpeği getiren doktorlara teşekkür eden Doç Dr. Uzlu, "Sürücülerimiz bu konuda yavaş yavaş bilinçleniyor. Mevcut yasaya göre bildiğimiz kadarıyla trafik sigortaları artık bu tür trafik kazalarında zarar gören sokak hayvanlarının tedavi giderlerini karşılamaya başladı. Bu noktada ben, bu tür kazalara karışan bütün sokak hayvanlarını vicdanlı hemşehrilerimizin değerli halkımızın en kısa sürede veteriner hekime götürüp teslim etmelerini rica ediyorum. Biz burada çok pozitif bir örnek görüyoruz. Her ne kadar vaka talihsizlik üzerine kurulu olsa da en azından gören kişilerin buraya kadar getirmiş olması güzel bir davranış" diye konuştu.