ZONGULDAK'ta Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Hasan Koca, 'Gezici Sağlık Hizmetleri' kapsamında evine giderek tedavi ve kontrollerini yaptığı felçli 83 yaşındaki Recep Ataman'a doğum günü sürprizi yaptı. Dr. Koca, birlikte mum üfleyip pasta kestiği hastasının yeni yaşını kutlayarak moral verdi.

Olukyanı Köyü'nde oturan emekli maden işçisi 7 çocuk babası Recep Ataman, 14 yıl önce damar tıkanıklığı ve yüksek tansiyona bağlı geçirdiği rahatsızlık sonucu felç oldu. Yatağa mahkum olan Recep Ataman, Dr. Hasan Koca'nın son 2 yıldır evde uyguladığı tedavi ve egzersizler sayesinde tekerlekli sandalyeye oturup dışarıya çıkabilir duruma geldi.

'Gezici Sağlık Hizmetleri' kapsamında haftanın 1 günü görevlendirildiği köylerde  hastaneye gitme imkanı olmayan hastaları evlerinde muayene ve kontrol eden Acılık Aile Sağlığı Merkezi doktoru Hasan Koca, 10 yıl önce eşini kaybeden ve 4 çocuğu ile yaşayan Recep Ataman'a doğum günü sürprizi yaptı. Dr. Koca, önce muayene ve kontrollerini yaptığı hastasının, daha sonra doğum gününü kutladı. Recep Ataman, 'Sağlıklı ve mutlu günlere' yazılı pastadaki mumları doktoru ile birlikte söndürdü.

Dr. Koca, bu tür hastaların tıbbi tedavilerinin yanı sıra morallerini arttıracak psikolojik desteğin de çok önemli olduğunu söyledi. Recep Ataman'ın ilk kez geçen yıl doğum gününü kutladıklarını belirten Dr. Koca, şöyle dedi:

"Geçen yıl hayatında hiç doğum günü kutlamadığını öğrendik. Biz de pasta keserek doğum gününü kutlamıştık. Bu yıl ikinci kez doğum gününü kutladık. Moralin bu tür hastalarda çok önemli olduğunu, tedavi edici hizmetler dışında psikolojik etki ve desteğin de çok önemli olduğunu Recep amcanın durumunda görmüş olduk. Geldiğimizde çok fazla hareket edebilen bir hasta değildi. Fakat zaman içinde bizim de sıkı takibimiz, tıbbi ve moral desteğimiz ile artık oturup kendi pastasını yiyebilecek, mumunu üfleyebilecek hale gelmiş oldu. Geçen yıl mumları üfleyememişti ama bu yıl daha fazla mumu bir seferde olmasa da çok rahat bir şekilde üfledi."

Recep Ataman'ın kızı Hanım Ataman ise "Babam için ikinci kez doğum günü kutladık. Onun için moral oldu. Babamın morali de sağlığı da çok iyi. Bu tür sosyal faaliyetler evde yatağa bağımlı bir hasta için çok iyi" dedi.