GAZİANTEP'te, babaları öldükten 1 hafta sonra dünyaya gelen ve hastalıkları nedeniyle bakımları zor olan dördüzlere yardım yağdı.
Suruç'ta akraba olan Zehra ve Yılmaz Gökmen çifti 8 yıl önce evlendi. Çiftin evliliklerinden 7 yıl önce 'Barış' adını koydukları bir çocukları dünyaya geldi. Daha sonra yeniden çocuk sahibi olmak isteyen Zehra Gökmen geçen yıl hamile kaldı. Dördüz bebek bekleyen ve hamileliğinin son dönemi riskli olduğu ifade edilen Gökmen, tornacılık yapan eşi Yılmaz Gökmen'in kız kardeşinin evinin çatısını onarırken yüksek gerilim hattına dokunması sonucu hayatını kaybetmesinden 1 hafta sonra bebeklerini dünyaya getirdi. 3'ü kız 4 bebeğe 'Ecrin Zozan', 'Fidan' ve 'Hebun', erkek bebeğe ise 'Şervan' adı verildi. Eşinin ölüm haberini doğumdan sonra öğrenen Zehra Gökmen, bebeklerinin de hasta olduğunu öğrenince tamamen yıkıldı. Gaziantep'in Eyyüp Sultan Mahallesi'nde emekli babası ile birlikte oturan Zehra Gökmen, bebekleri Hebun ile Şervan'ın kalbinin delik, Ecrin Zozan ile Fidan'ın ise eksik gelişim nedeniyle kol ve bacakları kısa olduğu için engelli kalma riski bulunduğunu ifade etti.
Dördüz bebekleri evlerinde ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bebeklere, beşik, battaniye, kırklık takımı, mama ve çocuk bezi hediye etti. Dördüz bebeklerle yakından ilgilenen Başkan Fadıloğlu, çocukların sağlık durumları hakkında anne Zehra Gökmen'den bilgi aldı. Başkan Fadıloğlu, maddi sıkıntı yaşayan aileye imkanları dahilinde ellerinden gelen bütün yardımı sağlayacaklarını söyledi.
Çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gerekli desteği sağlayacaklarını belirten Başkan Fadıloğlu, şunları söyledi:
"Tabi şuanda devletimizin imkanlarını bu hanım kardeşimize aktarma zorunluluğumuz var. Dördüz olunca da çocuklarımızın masrafı da fazla oluyor. 4 çocuğun bebek bezi, maması, kolay değil. Devletin imkanlarıyla biz her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Çocuklarımızın da ihtiyaçlarını karşılamak adına Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz çerçevesinde elimizden gelen desteği vermeye gayret gösteriyoruz ve dördüzlerimiz için imkanlarımız dahilinde elimizden gelen bütün desteği sağlamaya da devam edeceğiz. Çocuklarımızın sağlık durumlarıyla ilgili devletimizin güvencesi var ama, onların dördüz olmaları nedeniyle ikisi prematüre, yani kiloları az. Onların sağlıklı büyümeleri adına sağlık desteği de gerekiyor. Bu desteği de vermek adına Şehitkamil Devlet Hastanesi'nden destek alıyoruz. Ekip olarak elimizden gelen hizmeti yerine getirmeye çalışıyoruz. İnşallah bu çocuklarımızda sağlıklı bir şekilde büyür, vatana ve millete hayırlı birer evlat olur."
Öte yandan basında yer alan haberlerin ardından yurt içinden ve yurt dışından çeşitli kuruluşlar, isimlerinin açıklanmasını istemeyen ünlüler ve hayırseverlerin Gökmen ailesine yardım yapmak için söz verdikleri belirtildi.