DİYARBAKIR'da Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ısıtma sistemindeki arıza nedeniyle yataklı tedavi gören hastalar üşürken, yakınlarının getirdiği elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya çalıştı. Hasta ve yakınları bir an önce sorunun çözülmesini istedi.
Diyarbakır'da hava sıcaklığı gündüz sıfırın altında 5, gece ise eksi 15'ye düşerken 681 yataklı Diyarbakır'da Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ısıtma sistemi arızalandı. 3 günden bu yana hastanede ısıtma sistemi devreı olduğu gerekçesiyle çalışmıyor. Hastanenin acil, diyaliz merkezi, nükleer tıp gibi bir çok yerinde yatan ve durumları ciddi olan hastalar ve refakatçiler ısınmak için sıcak yerler arıyor. Hastalar yakınlarının getirdiği elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya çalışırken, ısıtıcıların yetersiz kaldığını ve soğuktan donduklarını dile getirdi.
Hastanedeki sorunu sosyal paylaşım sitelerinden paylaşan hasta yakınları hastanenin akan tavanlarını da görüntüledi. Hastane girişindeki kar ve buzların temizlenmediğini de dikkat çeken hasta yakınları, birçok hastanın binaya girişlerinde kayıp düştüğünü söyledi.
Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Uygun, ağır kış koşullarının etkili olduğunu, birçok ev ve işyerlerinde soğuk havadan kaynaklı kombilerin de çalışmadığını belirtti. Doç.Dr, Uygun, ısınma sisteminin çalışmamasıyla ilgili açıklama yapamayacağını söyledi.