Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA'da, 5 yaşındayken subakut sklerozan panensefalit (SSPE) hastalığına yakalanan ve 12 yaşında hayatını kaybeden Mehmet Kaya'nın babası Feyat Kaya, devletin SSPE hastalarına yardım etmesini istedi.
Şanlıurfa'da Mehmet Kaya'ya 5 yaşındayken iddiaya göre bayatlamış kızamık aşısı yapıldı. Mehmet bir süra sonra, kızamık hastalığının ardından beyne yerleşen virüsün neden olduğu merkezi sinir sistemi hastalığı olan SSPE'ye yakalandı. Ailesi tarafından Türkiye'deki birçok hastaneye götürülen Kaya, 7 yıllık tedavinin ardından 23 Ağustos 2012 yılında hayatını kaybetti.
Ölen oğlunun Bediüzzaman Aile Mezarlığı'ndaki mezarını ziyaret eden baba Feyat Kaya, devletin SSPE hastalarına sahip çıkmasını istedi. Şanlıurfa’da 500'e yakın SSPE hastası çocuğun olduğunu söyleyen Şanlıurfa SSPE Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Feyat Kaya, "Oğlum bu hastalığa 5 yaşında yakalandı. Ankara’ya götürdüm. Bu hastalığını çaresi olmadığını ve amansız bir hastalık olduklarını söylediler. Çocuğum vefat etmeden önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün hanımı Hayrunnisa Gül ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bize yardımcı olacaklarına dair söz vermişlerdi. SSPE hastalarıyla birebir ilgileneceğini söylemişti. Sözlerini tutmadılar. Çocuğum yıllarca yatalak bir hayat geçirdikten sonra geçtiğimiz yıl içerisinde öldü. O günden sonra ne aradılar ne sordular. Yine bu hastalık için milletvekillerimiz TBMM’ye geçen sene soru önergesi olarak vermişti. Ama AK Parti’nin oylarıyla reddedilmişti. Bizim ciğerimiz yandı, başkalarının ciğer yanmasın" dedi.

AL(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)