AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert'e ikinci embriyo nakli ocak ayında yapılacak.
Dünyada ilk kez 8 Ağustos 2011'de kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert'e, 31 Mart 2013'de embriyo transferi gerçekleştirilmişti. Sekiz haftalık hamile iken bebeğini kaybeden Sert'e, şimdi ikinci embriyo nakli yapılmasına hazırlanılıyor.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, ocak ayında yapılması planlanan ikinci embriyo nakli için temkinli olduklarını söyledi. Aradan geçen 7 ayın ardından embriyo transferi için yeniden hazırlıklara başladıklarını anlatan Prof. Dr. Özkan, "Periyodik kontrolleri her ay yapıyoruz. Ocak ayında transferleri tekrar başlatacağız" dedi.
Dünyada bu konuda bir örnek bulunmadığının altını çizen Prof. Dr. Özkan, "Bir problemle karşılaşmazsak ocak ayında transferleri yeniden başlatacağız. Geçen sefer temkinliydik, fakat bunun dünyada örneği yok. Deneme yanılma yoluyla yapılacak bir şey değil, bu bir tüp bebek denemesidir. Önemli bir çalışma ve mümkün olduğu kadar eksiksiz, kusursuz şekilde devam etmesini istiyoruz. Amaç hastaya sağlıklı bir çocuk verebilmek" diye konuştu.