ÇORUM'da 6 kilo 70 gram olarak dünyaya gelen erkek bebek, kalp damarlarının ters olması nedeniyle tedavi için ambulans helikopter ile Ankara'ya sevk edildi.
Çorum'un Mecitözü İlçesi'nde yaşayan 40 yaşındaki Hayriye Çelik ve Sami Çelik çiftinin, bugün özel bir hastanede 6 kilo 70 gram ağırlığında erkek bebekleri dünyaya geldi. Doktorların muayenesinde kalp damarlarının ters olduğu belirlenen bebeğin tedavi için Ankara Dr. Samu Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevkine karar verildi. Durumun Sağlık Bakanlığı'na bildirilmesi üzerine gönderilen ambulans helikopter ilçedeki stada iniş yaptı. Kara ambulansıyla stada getirilen adı henüz konulmayan bebek helikoptere alındı. ve Ankara'ya götürüldü.
Çorum İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. İlker Uzeli, "Yapılan muayenede bebeğin kalp damarlarının ters olduğu tespit edildi. Çorum 112 olarak bebeğin ileri tetkik ve tedavisi için bir üst merkez arayışına girdik ve Ankara Dr. Sami Ulus Hastanesi'nde yer bulundu. Hava ambulansı ile bebeği Ankara'ya gönderdik" dedi.