Mersin’in Tarsus ilçesindeki İnci Özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Medical Park Tarsus Hastanesi’nden Psikolog Dilber Demir Baydar ve Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz’ü ağırladı. Merkeze devam eden çocukların ailelerine seminer veren Baydar ve Karagöz, anne-babalardan gelen soruları yanıtladı. En çok “Çocuğum yemek yemiyor” şeklinde yakınan ailelere Psikolog Dilber Demir Baydar, “İnatlaşırsanız çocuk bile bile yemez. Ama eğitici ve örnek olursanız, zamanla yeme alışkanlığı gelişir” dedi.
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yönetici, uzman ve eğiticilerinin de katıldığı seminerde Psikolog Dilber Demir Baydar, engelli ailelerine seslenirken çocuklarını aşırı derecede korumamaları gerektiğini belirtti.
Baydar, “Çocuğunuzun yapabileceği şeyleri yapmasını sabırla bekleyin. Unutmayın ki siz her zaman yanında olmayabilirsiniz” dedi. Engelli çocukların sevilme, beğenilme, övülme gibi gereksinimleri olduğunu kaydeden Baydar, “Başarılı olduğu için çocuğunuzu ödüllendirin. Öğrenilecek her şeyin tekrarlarla alışkanlık haline getirilmesine dikkat edin” diye konuştu.
Seminerde konuşan Medical Park Tarsus Hastanesi Diyetisyeni Ayşe Şahika Karagöz ise çocuklarda tek çeşit beslenmenin yanlışlığına vurgu yaparken, çocukların yetişkinler kadar çok yemeğe ihtiyaç duymadığını da kaydetti. Otistik çocukların beslenmesiyle ilgili bilgiler de veren Karagöz, “Otistik çocuklara inek sütü ve ürünleri verilmemeli. Onun yerine keçi sütü ve keçi sütüyle yapılmış ürünler tüketmesi sağlanmalı” diye konuştu.