Çinli Bebek Gözleri Olmadan Doğdu
Çin'de küçük bir bebek gözleri olmadan dünyaya geldi. Anoftalmi denilen ve her 10 bin doğumda 30 bebeği etkileyen sendromda bebekler göz dokusu ya hiç olmadan ya da çok az dokuyla dünyaya geliyor.
''GÖZLERİ OLMAYAN BEBEK''
Küçük bebeğin ismi açıklanmazken annesinin adının Liu Peihua olduğu öğrenildi. Doğum 20 Eylül'de Çin'in Guangzhou kentinde gerçekleştirildi. Çin basınında "gözleri olmayanbebek" diye duyurulan hikaye birçok insanı duygulandırdı. Annei Peihua, doğum süresince kontrollere gittiğini ve bu süreçte hiçbir problem görülmediğini söyledi. Ancak anoftalmi ultrasonda görülmeyebiliyor.

ANOFTALMİ NEDİR?
Anoftalmi göz yokluğu demek. Tek ya da iki gözü birden göz çukuru olmadan doğan çocukların yaşadığı sendroma deniyor. Genetik mutasyon ya da anormal kromozomlar nedeniyle olabiliyor. Araştırmacılar ayrıca x-ray ışınına maruz kalmanın, ilaçların, tarım ilacı olan ve bizim ülkemizde de kullanılan pestisitlerin, radyasyonun, virüslerin ve kimyasalların anoftalmiye neden olduğu düşünülüyor. Ne yazık ki anoftalminin bilinen bir tedavisi yok.