İZMİR İl Sağlık Müdürlüğü, organ bağışında bulunarak, şifa bekleyen binlerce hastayı sağlığına kavuşturan vatandaşlar için lokma döktürdü.
'Cana can verenlerin hayrına' sloganıyla yapılan etkinliğe, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün ile müdürlük çalışanları katıldı. Müdürlük önünde gerçekleştirilen etkinlikte organ bağışında bulunarak binlerce kişiyi sağlığına kavuşturan kişiler için hayır amacıyla lokma döktürülürken, diğer yandan kurulan stantlarda vatandaşlara organlarını bağışlamaları için çağrıda bulunuldu.
'İZMİR ZİRVEYE ÇIKACAK'
İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, organ bağışı konusunda ciddi aşama kaydettiklerini söyledi. İzmir'in organ bağışında Türkiye üçüncüsü olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Türkyılmaz, "İzmir'i organ bağışında zirveye çıkarmak için çalışıyoruz. İzmir bu konuda da örnek ve öncü kent olabilir. Vatandaşlarımız ölen bedenlerin geri dönmeyeceğini ve bağışlayacakları organlarla başkalarına can vereceklerini unutmamalılar" dedi.
BİR AYDA 2 BİN KİŞİ ORGAN BAĞIŞLADI
Son dönemde müftülüklerle yapılan ortak çalışmalarla önemli sayıda bağışçı kazandıklarını anlatan Uzm. Dr. Türkyılmaz, "Son 6 yılda yaklaşık 2 bin kişi organlarını bağışlamıştı. Biz Müftülük ve Milli Eğitim ile yaptığımız ortak çalışmalarla son bir ayda 2 bine yakın bağışçı kazandık. Müftülük ile yapılan ortak çalışmalar, organ bağışı sayısının artmasında çok etkili oldu. Din adamlarımız camilerde organ bağışın dini açıdan bir sakıncasının olmadığını belirttiler. Bugün, cana can verenler için lokma döktürdük ve bu işe tatlı bir dokunuş yapmak istedik" diye konuştu.