İZMİR'de 29 yaşındaki Çağlar Çam'ın dört ay sonraki düğününde düzgün, kaslı bir vücuda sahip olmak için gittiği spor salonunda kalp krizinden ölümüne, kullandığı kas geliştirici ve doping haplarının neden olduğu otopside ortaya çıktı.
Başkalarının zarar görmemesi için bu tür haplarının satışının yasaklanmasını isteyen baba Latif Çam, savcılığın takipsizlik kararı vermesine rağmen sorumluların cezalandırılması için hukuk mücadelesine devam edeceğini söyledi.
Geçen 5 Mayıs'ta, Bayraklı İlçesi İbrahim Ethem Caddesi 57 numarada meydana gelen olayda, ailesiyle inşaat işleri yapan Çağlar Çam, spor salonunda koşu bandında yürüdüğü sırada fenalaştı. Ardından kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde ise hayatını kaybetti. Otopsinin ardından Çam, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Eylül ayında İngiliz nişanlısıyla evlenme hazırlığı yapan Çam'ın, düğünde düzgün ve kaslı bir vücuda sahip olabilmek için spor salonuna gitmeye başladığı öğrenildi. Ancak haftanın 6 günü gittiği spor salonunda Çam'ın, kendisini zorlayarak aşırı efor sarfettiği, hatta ayaklarına kum torbaları taktığı ortaya çıktı.
ÖLÜM ANINI KAMERA KAYDETTİ
Spor salonunun güvenlik kameraları, Çağlar Çam'ın, spora hazırlık dönemi ile koşu bandı üzerinde fenalaşıp düştüğü anı kaydetti. Görüntülerde, soyunma odasında spor kıyafetlerini giyen Çağlar Çam'ın, koşu bandına çıktıktan bir süre sonra önce fenalaşması, ardından da koşu bandına tutunmak istemesine rağmen yere düşmesi yer aldı. Talihsiz gence, spor salonunda yapılan ilk müdahale ve yaşanan panik anları da kameralarca kaydedildi.
OTOPSİ RAPORU ÇIKTI
Çağlar Çam'ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Bunun yanı sıra savcılık da, Latif Çam'ın oğlunun kas yapması için çeşitli haplardan kullandığını söylemesi üzerine soruşturmasını bu yöne yoğunlaştırdı. Çam'ın, kullandığı hapların içerikleri, hangi maddelerden üretildikleriyle ilgili inceleme de yapıldı. Yaklaşık bir ay sonra da, otopsi raporu çıktı. Kalbinde ve akciğerinde aşırı kanama olduğu belirlenen Çağlar Çam'ın, kas yapması ve yağ yakması için aldığı ilaçlardan dolayı kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Kanında da doping etkisi yaratan madde bulunduğu öğrenildi. Savcılık, raporda kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğinin belirtilmesi üzerine olayla ilgili takipsizlik kararı verdi.
Savcının takipsizlik kararı vermesine tepki gösteren baba Latif Çam, başkalarının zarar görmemesi için bu tür haplarının satışının yasaklanmasını istedi. Latif Çam, "Savcılık bu kararı verebilir ama ben başka canların yanmaması için mücadeleme devam edeceğim. Bu işin peşini bırakmayacağım. O kurum bu kurum diye kimseyi suçlayamam ama her spor salonunda serbestce satılan bu haplara karşı mücadele etmeliyiz" dedi. Anne ve babaları da uyarmak istediğini dile getiren Latif Çam, "Benim oğlum bu haplardan kullanıyordu, kendisini uyardım ama dinlemedi. Anne ve babalar çocuklarının bu ilaçları kullanıp kullanmadığını mutlaka takip etsinler" dedi.

FOTOĞRAFLI