Hüseyin ÖZBALI/ ELMADAĞ(Ankara), ()-ANKARA'nın Elmadağ İlçesi'nde doğuştan sağlık sorunları bulunan ve bugüne kadar 10 ameliyat geçiren kafatası içeri doğru büyüyen 5 yaşındaki Çağdaş Kıyak'a yapılması gereken ameliyatı, bir özel hastanenin ekibi üstlendi. Ailenin çaresizliği ile ilgili cıkan haberler üzerine çok sayıda vatandaşın da yardım eli uzattığı belirtildi.  
Kıyak ailesinin tek çocuğu olan ve doğuştan sağlık sorunları yaşayan, bugüne kadar 10  ameliyat geçiren Çağdaş'ın kafatası dışa değil, içe doğru büyüdüğü gerekçesiyle yine ameliyat olması gerektiği ortaya çıktı. Gecekonduda oturan ve asgari ücretle bir şirkette çalışan baba Kürşat ve eşi Reyyan Kıyak'ın çaresizliği haberinin basında yer alması üzerine yurt içi ve dışından çok sayıda vatandaş aileye yardım eli uzattı. Bir televizyon kanalındaki programa katılan Kıyak ailesinin çocukları Çağdaş'a İstanbul'da bulunan özel bir hastanenin başhekimi Çocuk Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Adnan Yüksel, yaklaşık 20 bin lira tutarındaki ameliyatı ekibiyle gerçekleştireceklerini söyledi. Prof. Dr. Adnan Yüksel, "Çağdaş'ın yaşadığı sıkıntı 50 binde bir görülen hastalık. Birçok uzman doktorun bir araya gelerek yapılması gereken bir ameliyat. Çağdaş'ın kafatası dışa değil de içe doğru büyümesi, beyin kemiklerinin beklenenden önce kapanmasından kaynaklanmaktadır" dedi. Yüksel, Çağdaş'ın ameliyat ve sonrasındaki masraflarının karşılanacağını belirtti.
Küçük Çağdaş'ın babası Kürşat ve eşi Reyyan Kıyak ise doğuştan sağlık problemi olan hayattaki tek çocuklarının kurtulabilmesi için maddi olarak büyük sıkıntı çektiklerini tekrarladı. Kıyak ailesi, "Oğlumuz şimdiye kadar 10 ameliyat geçirdi. Bağışıklık sistemindeki bozukluk nedeniyle pahalı ilaçlar ve zor ameliyatlar yaşıyor. Çağdaş'ımızın hayata tutunabilmesi için maddi yönden büyük sıkıntı içine girdik. Ben asgari ücretle evimi geçindiren bir insanım. Maaşım icralık, evimin elektriği ve suyu kesik. Ama Çağdaş'ın yaşaması için tüm maddi ve manevi gücümüzü kullandık, ancak tükendik. Basında yer alan haberler sonrasında birçok duyarlı vatandaşımız Çağdaş'a sahip çıktı, bizlere güç verdiler. Bizlere yardım eden tüm insanlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Elmadağ Kaymakamı Resul Kır ise Kıyak ailesi için imkanları doğrultusunda maddi yardımlarda bulunduklarını, ailenin kesik elektrik ve su tüm borçlarını kapattıklarını söyledi.

HÖ(AY/AK) (FOTOĞRAFLI)