Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da beyin ölümü gerçekleşen Ayşe İbiş'in böbrekleri, nakil bekleyen iki kişi için Antalya'ya getirildi. İbiş'in böbrekleri nakle uygun bulunmayınca hastaların umudu sonuçsuz kaldı.
Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'nde yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçiren 2 çocuk annesi 67 yaşındaki Ayşe İbiş, 2 Mayıs'ta Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. İbiş'in dün gece beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine oğlu ve eşi, organlarını bağışladı.
Sağlık Bakanlığı Organ ve Doku Nakli Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın gözetiminde Antalya'dan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne gelen 3 kişilik özel ekip, İbiş'in iki böbreğini operasyonla aldı. Organlar 2 hastaya nakledilmek üzere Antalya Medical Park Hastanesi'ne götürüldü.
Antalya'da diyalize giren ve böbrek nakli bekleyen hastalara umut olan Ayşe İbiş'in böbrekleri, Sağlık Bakanlığı kriterlerine göre nakil için uygun bulunmadı. Bu karar üzerine böbrek bekleyen 2 hastanın nakil işlemi gerçekleştirilemedi.

MA(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)