Dünyanın en acı biberi boğazını deldi

Dünyanın en acı biberi boğazını deldi
47 yaşındaki adam hayalet biberi adı verilen dünyanın en acı biberini yiyince yemek borusu delindi. Şimdi beslenme tüpüne bağlı yaşıyor.
Tıbbi bir gazetede yayınlanan haberde, Amerikalı bir adamın dünyanın en acı biberini yerken boğazında delik açıldığı iddia edildi. 47 yaşındaki adam, Bhut jolokia diğer adıyla hayalet biber olarak bilinen turuncu bir Hint biberinden yapılan püreyi yedikten saniyeler sonra kusmaya başladı. En sonunda, şiddetli bir şekilde kusmaya devam eden adamın yemek borusunda delik açıldı.


Amerikalı adam acı içinde yere yatınca acile götürüldü. Ameliyathaneye alınan adamın boğazında 2,5 cm delik açılmıştı. Journal of Emergency Medicine'e göre adam iyileşene kadar 14 gün boyunca tüp yardımıyla nefes aldı. Sonrasında da 9 gün hastanede kalan adam beslenme tüpüne bağlı yaşıyor.

Hayalet biberin adamın yemek borusunu nasıl deldiği bilinmiyor. İltihap, öğürme gibi faktörlerin birleşmesiyle oluşmuş olabileceği düşünülüyor.

Uzmanlar baharatlı yiyecekler konusunda uyardı. Boerhave sendromu adı verilen yemek borusundaki yırtılmadan sonra hayatta kalmayı başaran çok az insan var. Belirli semptomları olmayan Boerhaave sendromu vakalarını geç olmadan teşhis etmek zor. Yaygın olarak hastalar, bir süre sonra ölümcül şoklar ya da kan zehirlenmesi geçiriyor.