KARABÜK'te, kuru sıkıdan dönüştürülen tabancayı başına ateşleyerek ağır yaralanan 18 yaşındaki Tasin Yorulmaz'ın kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, gencin ailesi organlarını bağışlarken, alınan kalbi ambulans helikopterle Ankara'ya götürüldü.
Karabük'ün Arıcak Köyü'nde oturan Tasin Yorulmaz, dün sabah kuru sıkıdan dönüştürülen tabancayı başına dayayarak ateşledi. Silah sesini duyarak uyanan ailesi yardım istedi. 112 Acil ekibi tarafından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Tasin Yorulmaz'ın beyin ölümü gerçekleşti. Hastane yönetimi Yorulmaz Ailesi ile organ bağışı için görüştü. Ailenin organ bağışını kabul etmesi üzerine Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçildi.
Sabah saat 07.00 sıralarında Ankara'dan 2 minibüsle operasyon için ekip geldi. Kalbi almak için Sağlık Bakanlığı'na ait helikopter ambulans Karabük Jandarma Komutanlığı'nın bahçesindeki piste indi. Saat 10.00 sıralarında Yorulmaz'ın kalbi özel kutuya konularak trafik polisinin eskortluğunda araçla helikopter ambulansa götürüldü. Kalbin, Ankara İhtisas Hastanesi'ne götürüldüğü öğrenildi. Yorulmaz'ın karaciğeri ve böbrekleri ise karayoluyla Ankara'ya götürüldü.