AĞRI'nın Patnos İlçesi’nde geçen Perşembe günü dünyaya gelen bir bebek nefes alma güçlüğü çektiği tespit edilince ambulansla il merkezine sevk edildi. Aile, bebeğin yolda oksijen tüpünün bitmesi sonucu öldüğünü öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Sağlık Müdürlüğü de idari soruşturma başlattı.
Patnos'a bağlı Uzunca Köyü’nde oturan 2 kız çocukları bulunan Hatice-Cüneyt Yıldırım çiftinin 19 Aralık'ta erkek çocukları dünyaya geldi. Doktorlar doğumdan hemen sonra ağlaması kesilen bebeğe oksijen vermeye başladı. Yaklaşık 2 saat süren oksijen verme işlemi ardından bebek ambulansla Ağrı Devlet Hastanesine sevk edildi. İddiaya göre yolda oksijen tüpü biten ambulans, durumu ağırlaşan bebeği Hamur İlçesi’ndeki devlet hastanesine götürdü. Doktorlar, ambulansta müdahale ettikleri bebeği yeniden Ağrı'ya gönderdi. Ağrı Devlet Hastanesi’ne götürülen bebek burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Eşinin normal doğumla bebeklerini dünyaya getirdiğini belirten Cüneyt Yıldırım, şunları anlattı:
"Doğumdan hemen sonra nefes darlığı çekince bebeğimize yaklaşık 2 saat oksijen verildi. Patnos Devlet Hastanesi’nde iki çocuk doktoru var. Ama ikisi de izne ayrılmış. Bizi apar topar Ağrı Devlet Hastanesi’ne sevk ettiler. Yanımızdaki hemşire, yarı yolda oksijen tüpünün bittiğini araç şoförüne söyleyerek daha hızlı gitmesini istedi. Sağlık ekibi bizi en yakın sağlık birimi olan Hamur Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada bir kadın doktor ilk müdahaleyi yaptı ve kalbi duran çocuğumuz yeniden hayata döndürdü. Aralarındaki konuşmada akciğerdeki kanamayı durduramadıklarını söylediler. Yeni bir oksijen tüpü alarak kadın doktorla birlikte Ağrı Devlet Hastanesi’ne geldiğimizde bebeğimiz ölmüştü. Bebeğimiz ihmaller sonucu öldüğüne inanıyoruz. Suçluların cezalandırılması için hukuki mücadelemizi başlatacağız.”
Ailenin avukatı Mücahit İçen, Patnos Adliyesi’ne suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Avukat İçen, “Ailenin dünyaya gelen üçüncü çocukları maalesef ihmal sonucu hayatını kaybetmiştir. Ambulansla Ağrı'ya gidilirken 30 dakika sonra oksijen tüpü bitmiş. Bebeğin ölüm raporunda karaciğer ve akciğer yetmezliği teşhisi konulmuş. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bebeğe otopsi yapılaması için fek-i kabir kararı alınmasını isteyeceğiz" diye konuştu.
Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Patnos Devlet Hastanesi’nde eşi Nihal Solmaz ile birlikte çocuk doktoru olarak görev yapan İsmail Solmaz'ın kalp ameliyatı olması nedeniyle izne ayrıldıkları açıklandı.