ÇANAKKALE'nin Çan İlçesi'nde oturan Zeynep ve İsmail Tüzgen çiftinin ikinci çocukları Oğuzhan, henüz yaşını doldurmadan karaciğer kanserine yakalandı. Kemoterapi görüp, ameliyat olan Oğuzhan'ın hastalığı nüksedince, organ nakli kararı alındı. İzmir'de özel bir hastanede annesi Zeynep Tüzgen’nin karaciğerinden parçanın nakledildiği 28 aylık olan Oğuzhan, yeni yıla sağlıklı girecek. Oğluna ikinci kez hayat veren anne Zeynep Tüzgen, "2013’e hastanede girmiştik, umutsuzduk, tek dileğimiz bebeğimizin sağlığına kavuşmasıydı. 2014’e de hastanede ama bu kez mutlu giriyoruz" dedi.
Çan’a bağlı Kocayayla Köyü’nde oturan ev kadını 31 yaşındaki Zeynep Tüzgen ile seramik fabrikasında çalışan 33 yaşındaki İsmail Tüzgen, kızları Nazlıcan dünyaya geldikten 8 yıl sonra 23 Ağustos 2011’de oğulları Oğuzhan’ı kucaklarına aldı. Çift, minik oğullarının yaklaşan ilk doğum günü için kutlama planları yaparken, Oğuzhan’ın karnında şişlik fark edince soluğu doktorda aldı. Biga’daki özel hastanede, minik Oğuzhan’ın karaciğerinde 9 santimetlik kitle olduğu belirlendi. Oğuzhan, tedavi için Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Oğuzhan’a kemoterapi başlandı. 10 kür kemoterapiden sonra Oğuzhan 7 Mayıs 2013’te ameliyat masasına yattı. Oğuzhan bebeğin karaciğerindeki kitle alınıp temizlendi. Ancak iki ay sonra hastalık tekrarladı. Bu kez karaciğerinin 2-3 yerinde daha küçük çaplı kitle saptandı.
Zor günler geçiren Tüzgen çiftine, yeniden 5 kür daha kemoterapi verilen bebeğe ilacın fayda etmediği, karaciğer nakliyle hayat şansı bulabileceği söylendi.
Oğuzhan bu sürecin ardından karaciğer nakli için İzmir Kent Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan tetkiklerden sonra Oğuzhan’a karaciğer naklinin anne Tüzgen’den yapılmasına karar verildi. Nakli İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakil Programı Sorumlusu Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof. Dr. Mehmet Alper, Prof. Dr. Çiğdem Arıkan, Opr. Dr. Cahit Yılmaz, Opr. Dr. Zafer Önen, Opr. Dr. Rasim Farajov ve Dr. Onur Duygu’dan oluşan ekip gerçekleşti. 12 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilen nakille kanserli karaciğer, annenin sağlıklı karaciğer dokusuyla değiştirildi.
2013’ün son günlerinde oğlunun iyileşeceği haberiyle sevince boğulan anne Zeynep Tüzgen bu kez yeni yıla umutla gireceklerini belirterek, şunları anlattı:
"Çünkü 2013’e çok kötü başlamıştık. Oğluma karaciğer kanseri tanısı konulduktan sonra hastaneler bize ev oldu. 23 Ağustos 2012’de oğlumun ilk yaş gününü kutlayacaktık oysa o gün ilk kemoterapisini aldı. İlk doğum günü hastanedeydik. O yılbaşında da hastanedeydik. Tek dileğimiz Oğuzhan’ın sağlığına kavuşmasıydı. 2013 çok zordu. Oğlum 15 aydır kemoterapi görüyor, 1.5 yılda sadece geçen ramazan bayramında evdeydik. Eve çıktığımızda da hiçbir şey fark etmiyordu. Çünkü eve ziyaretçi kabul edemiyor, dışarıya da çıkamıyorduk. Kemoterapi ve ameliyat fayda etmedi, 'tek şansı nakil' dediler. Tek ve son şansının olup olmayacağı ise İzmir Kent Hastanesi’nde belli olacaktı. Çok şükür ki o son şansını kullandık. Şu anda oğlum çok iyi, sağlıklı bir karaciğere kavuştu, başka hiçbir yerinde de sıçrama yok. Belki koruma amaçlı birkaç kür kemoterapi gerekebilirmiş, o hiç sorun değil. Çok mutluyuz, bu yılbaşında da hastanedeyiz ama her şey bambaşka. Oğlumun da bizim de yüzümüz gülüyor. 2013 kötü başladı, iyi bitti. Allahım tüm hastalara şifa versin. Yeni yılda tüm dileğim bu."
Doç. Dr. Murat Kılıç, annesinden gerçekleştirilen nakil sonrasında Oğuzhan’ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu, önümüzdeki günlerde taburcu edeceklerini söyledi. Minik Oğuzhan ise karaciğer nakli kliniğindeki yeni yıl kutlamasında, kemoterapiden saç kalmamış başına taktığı şapkası, elindeki balonlarla etrafa gülücükler saçtı.