ANTALYA'da 890 gram dünyaya gelen Batu Baskın, hastanenin yoğun bakım servisinde geçirdiği 74 günün sonunda 2 kilo 460 grama ulaşarak, yaşama tutundu.
Riskli bir gebelik dönemi yaşayan ve ilk üç ayı düşük tehlikesi nedeniyle hareket etmeden yatarak geçiren Zeynep Baskın, 4'üncü ayında ayağa kalkabilse de sık sık doğum sancıları yaşadı. Zeynep Baskın, 27'nci haftada 890 gram ağırlığındaki bebeği, prematüre olarak dünyaya getirdi. Memorial Antalya Hastanesi'nin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınan Batu bebek, 74 günün sonunda 2 kilo 460 grama ulaşarak, yaşama tutunmayı başardı.
Hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesi sorumlusu Dr. Aşkın Güra Nemlioğlu, Batu bebeğin solunum sisteminin titizlikle takip edilerek, bağırsak, beyin, kalp, göz ve kulak fonksiyonları, bağışıklık sisteminin yenidoğan yoğun bakımda kaldığı süre boyunca korunup ve desteklendiğini söyledi. Yoğun bakım tedavisi süresince Batu bebeğin anne- baba sıcaklığından da uzak kalmadığını aktaran Dr. Nemlioğlu, şöyle konuştu:
"Batu anne ve babasının ten temasını mümkün olan en erken zamandan itibaren hissetti. Yeterli kiloya geldiğinde ise anne ve babası onu kucaklayabildi. Annesi onu emzirdi. Anne ve babasıyla oluşan bu sevgi ve yakın bağ, Batu'nun hayatta kalmasını sağlayan en önemli unsurlardan biriydi. 'Kanguru bakımı' adı verilen bu yöntemle Batu'nun solunum ve kalp ritimleri gelişti. Annesinin sesi, onun mırıldanmaları, onun nörolojik ve zihinsel gelişimini tetiklediği gibi vücut ısısını da korudu. Batu böylelikle hastaneden daha kısa süre içinde taburcu edilebildi."
ADI GİBİ GÜÇLÜ VE KUVVETLİ
Anne Zeynep Baskın, Batu'yu evde sadece enfeksiyon riskine karşı koruduklarını, bunun haricinde Batu'nun normal haftasında doğan bebekler gibi sağlıklı olduğunu söyledi. baskın, "Batu, ismi gibi güçlü, kuvvetli bir çocuk olduğunu hayatının ilk günlerinde ortaya koyduğu azmiyle hepimize gösterdi. Onunla gurur duyuyorum" dedi.
Zeynep ve eşi Bartu Baskın, prematüre doğan bebeklerin anne ve babalarının ihtiyaç duyduğu en önemli şeyin 'sabır' olduğunu dile getirdi.