UŞAK Belediyesi’nin 1.5 ay önce hizmete açtığı Kayaağıl Jeotermal Merkezi, kısa sürede binlerce kişiyi ağırladı. Mineral zenginliği bakımından Türkiye’nin en kaliteli jeotermal sularından birine sahip olan merkez şifa arayanlar için vazgeçilmez hale geldi. Omurlarındaki ayrılma nedeniyle 12 ameliyat geçirmesine rağmen bastona mahkum olan 68 yaşındaki Meryem Er, şifa bulmak için geldiği merkezden 20 gün sonra bastonsuz ayrıldı.
Sağlık Bakanlığı ile üniversitelerin su analiz raporlarında 30’un üzerinde hastalığın tedavisine destek olduğu belirlenen ve Uşak Belediyesi’nin 1.5 ay önce hizmete açtığı Kayaağıl Jeotermal Merkezi’nde şifa bulan hasta sayısında artış yaşanmaya başladı. Omurlarından yaşadığı rahatsızlık nedeniyle baston kullanmaya mecbur kaldığını söyleyen Meryem Er, "Uzun zamandır belimle ilgili rahatsızlık yaşıyorum. Rahatsızlığım nedeniyle bir çok hastaneye gittim. Tedavi yollarını aradım ve çok sayıda ameliyat oldum. Belimde bulunan omurlarda ayrılma sebebiyle yürümekte zorluk çekiyordum ve bastonla yürüyebiliyordum. Uşak’ta belediyenin açtığı jeotermal tesisi bana tedavimde merhem oldu. Tesisin açılmasının ardından zaman zaman gittim. Faydasını görmeye başlayınca da sürekli gitmeye başladım. 20 gün boyunca aralıksız bir şekilde merkeze gelerek termal sudan faydalandım ve bastona ihtiyacımın kalmadığını gördüm. Şu an baston kullanmıyorum. Artık bütün işlerimi baston kullanmadan kolaylıkla yapıyorum" dedi. Meryem Er’in eşi Yüksel Er ise tesisin Uşak için büyük şans olduğunu vurguladı.
SAĞLIK İÇİN BİREBİR
Kayaağıl Jeotermal Merkezi’nin sağlık ve şifa dağıttığını belirten Uşak Belediye Başkanı Bağımsız Ali Erdoğan, Uşak’ta saklı kalan şifa kaynağını bularak hizmete sokmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Başkan Erdoğan, "Jeotermal kentimizin geleceğinde önemli bir yere sahip olacak. Şifalı suyun mineral değeri ve kalitesi şüphesiz sağlık turizmi açısından ilimizi vazgeçilmez yapacak. Bakanlığımız ve üniversitelerimizden aldığımız raporlar tesisimizin geleceğinin daha iyi olacağını gösteriyor. Ayrıca yakın zamanda bitirilecek olan çevre yolu da tesisimizi daha cazip kılacak ve su kalitesi ile yatırımcı çekecek. Biz günü birlik ziyaretlerle başladığımız tesis çalışmalarını apartlarla devam ettirerek kalmak isteyenlere de destek vereceğiz. Bu konuda bitmek üzere olan 18 apartın ardından 60 apartın da yapımına başlayacağız. Kentimizin geleceği olan jeotermal vatandaşlarımıza şifa dağıtmaya devam edecek" diye konuştu.