Türkiye'de 1 milyon kişinin hastalanmasına ve 500 bin kişinin hastanelere gitmesine neden olan H3N2 virüsü hızla yayılıyor.
Türkiye'de 1 milyon kişinin hastalığa yakalanmasına ve 500 bin kişinin hastanelere akın etmesine neden olan H3N2 virüsü hızla yayılıyor. Sağlık Bakanlığı haftalık virüs numuneleri incelemelerine devam ediyor.

Son olarak geçen haftanın numunelerini 17 ilden isteyen Bakanlık, 180 aile hekiminin 346 vatandaştan aldığı numuneleri inceledi. Virüs hakkında 17 Ocak tarihli son raporunu hazırlayan bakanlık, ilk hafta görülme sıklığı yüzde 36, ikinci hafta yüzde 49 olan hastalığın geçen hafta yüzde 58'e yükseldiğini tespit etti. H3N2 grip virüsünün diğer grip virüsü tiplerine göre bu sezon çok daha fazla görüldüğü bildirildi. Virüsün Avrupa ülkeleri ve Türkiye'yi etkisi altına aldığına da dikkat çekildi.

ALTI AYDAN KÜÇÜK BEBEKLERE DİKKAT

Hastalığı ağır seyredenlerin grip aşısı yaptırmalarını öneren Bakanlık raporunda şu ifadelere yer verildi:

"Bazı kişiler bir hekim tarafından muayene edilmeden önce grip aşısı ile aşılanmamalıdırlar. Bunlar yumurta alerjisi olanlar, geçmişte grip aşısı uygulanmasıyla ciddi alerjik reaksiyon geçirmiş olanlar ve altı aydan küçük bebeklerdir. Ayrıca grip geçirdiğinizde belirtileriniz ağırlaşırsa bir hekime başvurun ve tavsiyelerine göre gerekli ilaçları kullanın. Antibiyotikler gribi tedavi etmezler bu nedenle hekim tavsiyesi dışında antibiyotik kullanmayın."