Engin ÖZMEN/EDİRNE, ()-  SAĞLIK Bakanlığı'nın helikopter ambulansı ile İstanbul'a karaciğer nakline helikopterle götürülen Gülçin Çam, yolda hayatını kaybetti. İstanbul'da hastanede kızına karaciğerinden parça vermek için bekleyen baba, acı haberi alınca kahroldu.
Edirne'de Abidin-Birsen Çam çiftinin 2 çocuğundan 24 yaşındaki Gülçin Çam, 4 yıl önce kontrol için gittiği hastanede karaciğer yetmezliği hastası olduğunu belirtildi. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Servisi'nde tedavi gören genç kızın geçen ay hastalığın son aşamasına geldiği ve nakil olması gerektiği belirlendi. Yeşil kartı olan ailesi, İstanbul’daki özel hastanede bir dizi testten geçirildi. Yapılan inceleme ardından uygun karaciğerin için kan ve doku uyumunun babası Abidin Çam ile eşleştiği tespit edildi.
Özel hastanedeki doktorlar baba Abidin Çam’ın karaciğerindeki yağlanma ve kolesterol sorunları nedeniyle 78 kilodan 69 kiloya düşmesi gerektiği söyledi. Bunun için sıkı bir rejim başlayan baba Çam, her sabah koşu yapmaya başlayıp 10 günde 7 kilo verdi. Nakil olacağı günleri Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki doktor kontrolünde geçiren Gülçin Çam bu sabah nakilin yapılacağı İstanbul’daki özel hastaneye sevki için Sağlık Bakanlığı helikopter ambulansına konuldu. Dün geceden bu yana karaciğerindeki damar tıkanıklığı nedeniyle bilinci kapanan Çam, helikopterle Silivri yakınlarına geldiğinde kalbinin durması sonucu öldü.
HELİKOPTERDE ÖLDÜ
İstanbul’daki hastanede kızını bekleyen baba Abidin Çam ise acı haberi aldığında gözyaşlarına boğuldu. Helikopterden indirilerek özel hastanenin morga konulan kızı Gülçin Çam’ın hastaneye sevki sırasında öldüğünü anlatan baba Çam, şöyle dedi:
"Kızım, sabah helikopterle nakil olacağı hastaneye sevk edildi. Burada son testleri yapılıp yarına nakil olacaktık. Ama yoldayken hayatını kaybetti. Çok üzgünüm kızımı kaybettim. Şuanda İstanbul’daki hastanedeyiz. Kızımın cenazesi gece Edirne’ye getireceğiz, yarın öğlede saatlerinde de toprağa vereceğiz."
10 GÜNDE 39 KİLOYA DÜŞMÜŞTÜ
Hayatını kaybeden Gülçin Çam, nakil olacağı günü beklerken karaciğerindeki damarların tıkanması sonucu son 10 günde 57 kilodan 39’a kadar düşmüştü. Hasta yatağında gazetecilere hayallerini anlatan Çam nakil olduktan sonra yarım bıraktığı liseyi bitirmek istediğini bildirerek, "Sağlığa kavuştuğumda yapmak istediğim şeyler var. Babam bana karaciğerinden bir parçayla hayat verecek. Ben de şu ana kadar yaşayamadığım şeyleri yapmak istiyorum, ilk öncede bitiremediğim liseyi bitirmek istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.
Hastaneye sevk edildiği sırada ölen Gülçin Çam, yarın öğleleyin kılınacak namar ardından toprağa verilecek.

FOTOĞRAFLI