DİYARBAKIR'da 15 aylıkken kanepeden düştükten sonra götürüldüğü Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde gözlerinin görme yetisini kaybettiği belirlenen 7 yaşındaki Recep Gönülalan'ın babası 37 yaşındaki Hüsnü Gönülalan, "Eğer tedavisi mümkünse tedavi edilsin. Oğlumun gözlerini açın" dedi. Oğlunun gözlerini kaybetmesinde doktorların da ihmali olduğunu iddia eden Hüsnü Gönülalan, "Her akşam yemek yerken, oğlumun duvarlara çarptığını görünce, yediğim lokma boğazımda düğümleniyor" diyerek ağladı.
Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde yaşayan ve günlük işlerde yevmiye karşılığı çalışan Hüsnü Gönülalan ile ev kadını Feride Gönülalan çiftinin iki oğullarından Recep, 2008 yılında, 15 aylıkken kanepeden kafa üstü düştü. Recep, yakınları tarafından hemen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü.
Baba Hüsnü Gönülalan, oğlunun götürüldüğü hastaneye kendisinin daha sonra gittiğini belirterek, "Hastanede oğlumun bedeni yemyeşil olmuş, ağzından da kan akıyordu. Sonra, başka bir hasta geldi, oğluma takılan cihazları çıkaran doktor, bu cihazları o hastaya taktı. Hastane polisine her şeyi gösterdim, anlattım. Sonra oğlumu Beyin Cerrahi Servisi'ne götürdüler. Oğlum 15 gün hastanede kaldı. Sonra da 'Oğlunuzun gözleri kör olmuş' deyip taburcu ettiler" dedi.
28 yaşındaki Feride Gönülalan ise "15 gün hastanede kaldı oğlum. Sonra oğlumun kör olduğunu ancak gözlerinin 6 ay sonra açılacağını söyleyip taburcu ettiler" diye konuştu.
Hastaneden çıkardığı oğlu Recep'i Ankara'da Hacetepe Üniversitesi'ne götüren Hüsnü Gönülalan, yaklaşık bir ay süren tedaviye rağmen oğlunun gözünün açılmadığını söyledi. DİYARBAKIR'A GELEN BAŞBAKAN'A ULAŞAMADI
Son 5 yıl içerisinde dost, arkadaş ve komşulardan aldığı paralarla oğlunu götürmediği hastane kalmayan Hüsnü Gönülalan, yaşadıklarını anlatırken, hıçkıra hıçkıra ağladı. Gönülalan, hafta sonu Diyarbakır'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a büyük umut bağladığını ancak kalabalık ve korumalar yüzünden kendisine ulaşamadığını dile getirdi.
'OĞLUM DUVARA ÇARPINCA, AĞZIMDAKİ LOKMA BOĞAZIMDA DÜĞÜMLENİYOR'
Başbakan'a ulaşamadığını ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e sesini duyurabildiğini dile getiren Gönülalan, şöyle konuştu:
"Korumalara rağmen Bakan Fatma Şahin'e sesimi duyurdum ve koruması aracılığıyla derdimi anlattım. Bakanın koruması beni aradı ancak benden oğlumun raporunu istedi. Bu beni çok incitti. Ben oğlumun gözlerinin görmesini istiyorum. Ben kimseden para talebinde bulunmuyorum. Alsınlar oğlumu, yurt içinde veya yurt dışında, nerede tedavisi mümkünse yeter ki onu tedavi etsinler. Her akşam yemek yerken, oğlumun duvarlara çarptığını görünce, yediğim lokma boğazımda düğümleniyor. Başbakan'a ve oğlumun gözünü açabilecek hayırseverlere buradan sesleniyorum; Allah rızası için bana yardım edin. Oğlumun gözünü açın. Her gün oğlumun bu durumunu görünce kahroluyorum. Başbakan bana yardımcı olsun, oğlumu bu hale götürenlerin cezasını almasını sağlasın. Ciğerim parçalanıyor, her gün gözlerimin önünde oğlumun bu haliyle yaşamak beni kahrediyor."
Gözleri kör olduğu için okula bile gidemeyen küçük Recep'e, ağabeyi 9 yaşındaki Muhammet yardımcı oluyor. Her anını Recep il geçiren Muhammet, kardeşinin bu durumuna çok üzüldüğünü ve gözlerinin açılmasını istediğini söyledi.