ANTALYA'da kronik myeloit lösemi (KML) hastası 6 yaşındaki Mustafa Mert Keçili'ye daha önce iki kez ilik veren Amerikalı donör, üçüncü bağışı yapmayı da kabul etti. Anne Fatma Keçili, maddi imkansızlık yüzünden Mustafa Mert'in tedavi masraflarını karşılayamadıklarını belirterek yardım istedi.
Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'ndeki bir tavuk çiftliğinde çalışan 29 yaşındaki Fatma ve 33 yaşındaki Mehmet Keçili çiftinin ikinci çocukları Mustafa Mert'e, 2.5 yaşındayken 100 binde bir rastlanan KML teşhisi konuldu. Yaşaması için ilik nakli olması gereken Mustafa Mert'i tedavi amacıyla ailesi, 8 ay önce Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirdi.
İKİ DENEME BAŞARILI OLMADI
Hastanedeki testlerin ardından yurt dışındaki ilik bankalarından uygun donör aranmaya başlandı. Amerika Birleşik Devletleri'nden adı açıklanmayan 39 yaşındaki kadın donörün iliğinin Mustafa Mert'e uyumlu olduğu tespit edildi. Geçen yıl yapılan iki ilik naklinde istenen sonuç elde edilemeyince aynı donörden yine ilik talebinde bulunuldu.
BABANIN MAAŞINA HACİZ GELDİ
Amerikalı kadın donörün üçüncü kez bağışta bulunacağını bildirmesiyle yeniden umutlanan aile, bu kez de maddi sıkıntıya düştü. Bir kargo şirketinde çalışan Mehmet Keçili asgari ücretle Mustafa Mert'in tedavi masraflarını karşılayıp geçinmeye çalışırken, bir süre önce oğlunu tedavi ettirmek için çektiği kredi yüzünden maaşına haciz konuldu.
'İLAÇLARINI ALAMIYORUM'
Maddi manevi kötü durumda olduklarını söyleyen ev kadını Fatma Keçili, "Oğlumun ilaçlarını alamıyoruz. Çocuğumun biri okula gidiyor, onun masraflarını karşılayamıyoruz. Yardım almamıza rağmen yine de durumumuz çok kötü. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Oğlumuzun hastalığını öğrendiğimizde kredi çekmiştik. Şu anda eşimin maaşında haciz var. Öyle olunca çok az bir maaş alıyoruz. Oğlumun masraflarını karşılayamıyorum, ev kiramı ödeyemiyorum, ilaçlarını alamıyorum. Bu yüzden duyarlı büyüklerimizden yardım istiyorum. Çünkü maddi manevi bitmiş durumdayız. Ne olur yardım edin Mustafa Mert'im kurtulsun. Biz aile olarak ayakta kalalım, yuvamız yıkılmasın. Büyüklerimize yalvarıyorum" diye konuştu.
'BİTMİŞ TÜKENMİŞ DURUMDAYIM'
Mustafa Mert'in her ay ilaç kullanması ve diyet yiyeceklerle beslenmesi gerektiğini aktaran Fatma Keçili, "Her şeyi 1 kullanımlık yemek zorunda ve ben bunu her ay almak zorundayım. Ama 2 aydır alamıyorum. Bulduğum kadarıyla yedirmeye çalışıyorum. Bakkallardan borç almaya çalışıyorum" dedi.
'ÇOCUĞUMU KAYBETMEK İSTEMİYORUM'
2.5 yaşından beri bu hastalıkla mücadele eden Mustafa Mert'in ilik nakli olmazsa yaşama şansının azaldığını vurgulayan Fatma Keçili, "İlk iki nakilden sonra şu an hayati tehlikesi biraz daha arttı. Üçüncüyü de kabul etmezse bilmiyorum ne olacak. Çocuğumu kaybetmek istemiyorum" diye konuştu.
Üçüncü kez nakil olacağı günü bekleyen Mustafa Mert ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın hediye ettiği tablet bilgisayarda oyun oynayarak zamanını geçiriyor.