Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde 31 Ocak günü ayı saldırısı sonucu yüzü parçalanan Yasin Şahinoğlu, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde Prof. Dr. Ömer Özkan ve Doç. Dr. Özlenen Özkan tarafından kontrol altında tutuluyor.

Yaşanan talihsiz olayı anlatan kardeşi Tahsin Şahinoğlu, Ağabeyim o gün 9-10 kişilik arkadaş grubuyla domuz avına gitti. Köpekleriyle domuzların izini sürerken, farkına varmadan ayı ini önünden geçmişler. O sırada ağabeyim ayı saldırısına uğramış. Ağabeyimin yüzünde, ayının ısırması sonucu büyük bir yara oluştu" diye konuştu.

Sol göz kurtarılamadı sağ göz riskli durumda

Ağabeyinin Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldüğünde beyin kanaması geçirdiği için ilk müdahalenin ardından yoğun bakım servisinde tedaviye alındığını, burada 6 gece kaldığını aktaran Şahinoğlu, "5 Şubat akşamı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi. Hemen göz ameliyatına alındı, ancak sol göz kurtarılamadı. Sağ gözünde de parçalanma var" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, hastaya müdahale için durumunun stabil olmasını beklediklerini açıkladı. Prof. Dr. Ömer Özkan, "Sakarya Hendek'ten gelen hasta şu an yoğun bakımda yatıyor. Genel durumunu toparlaması gerekiyor. Stabilleştikten sonra, göz bölümündeki arkadaşlarla değerlendireceğiz. Gözün durumu şu anda çok önemli. Ona göre doku nakilleri planlanacak" diye konuştu.