Mitchell Keenan yaklaşık 6 haftadır hastanede tedavi görüyor.  Buz yanığı teşhisi konan genç adam ayak parmaklarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.  
Sert kış aylarını bir çadırda geçirmek zorunda kalınca genç adamın üşümekten ayak parmaklarının gittikçe karardığını gören babası ve halası Mitchell'ı zorla hastaneye gönderince korkunç olay aydınlandı. 




Olayın en acı tarafı 4 yatak odalı büyük bir evleri olmasına rağmen baba oğlun sokakta kalmak zorunda olması. Maddi açıdan zor bir kış geçiren aile, kanuna göre her bir yatak odası başına vergi istenen evlerinin  ödemelerini karşılayamayınca onları kendi evlerinden tahliye edildi.



Bir anda sokakta kalan baba oğul için 62 yaşındaki baba Keith’in kız kardeşi çadırı çözüm olarak gördü. Onlara çadır alan 54 yaşındaki Dawn Doyle, onları evine alamadığı için çok üzgün olduğunu ancak kendisinin de bekar bir anne olarak ancak geçinebildiğini söyledi.

Bu yüzyılda yaşanan bu olayın çağ dışı ve mide bulandıcı olduğunu anlatan hala Dawn Doyle kardeşinin ve yeğeninin 30 yıllık evlerinden olduklarını başlarına gelen sağlık sorunlarının büyük bir skandal olduğunu belirtti.


Mahkeme Mitchell Keenan için geçici bir kalacak yer temin ederken, baba Keith Keenan ise bir sosyal yardım evine alındı. Ancak  Mitchell Keenan artık ayak parmaklarını hissetmiyor. Bu sebeple bir daha eskisi gibi desteksiz yürüyemeyecek ve kalıcı konaklama sorunu henüz