Ergün AYAZ-Mesut IŞIK/ DARICA(Kocaeli), ()- KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde kanser tedavisi gören 2 yaşındaki Asmin bebeğin yeşil kartlı ailesi, SGK tarafından karşılanmayan ilaçları alamadıkları için hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi. Asmin için her 10 günde 150 TL tutarında ilaç almak zorunda kaldıklarını söyleyen ailesi çaresizlikten yakındı. 
Darıca İlçesi'nde çalışamayan epilepsi hastası Ferhat Yılan ile Zeynep Yılan'ın çocukları Asmin Yılan'a, doğduktan 10 ay sonra sağlık kontrolüne götürüldüğünde böbrek kanseri (Nöroblastom) teşhisi konuldu. Çeşitli hastanelerde gerçekleştirilen bir dizi teşhis ve tedavi ardından Pendik'teki Marmara Araştırma Hastanesi'ne yatırılan Asmin Yılan'a burada kemoterapi de uygulandı. Geçen Şubat ayında ise, Asmin Yılan'ın SGK tarafından karşılanmayan masrafları için akrabaları ve mahalle sakinleri tarafından toplanan  4 bin 500 lira, eve gelen ve onu okuyarak tedavi edeceklerini söyleyen iki kadın tarafından çocuğun tedavi dosyasının içinden çalındı. Hayırseverler bunun üzerine çalınan paranın yaklaşık iki katı yakın yardım yapmıştı.  
Hastalığı iyileşmeyen ve tedavisine devam edilen Asmin bebeğe kemoterapi de uygulanırken,  SGK'nın karşılamadığı ilaç kullanması da gerekiyor. Annesi Zeynep Yılan, eşinin epilepsi hastası olması nedeniyle çalışmadığını, çocuğuna şu anda 10 günde 150 TL'lik ilaç kullandığını belirterek, şunları söyledi:
"Çocuğumun bu hastalığı yenmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Ancak, sadece hastaneye götürüp orada muayene ve tedavi ile herşey bitmiyor. Hastaneye götürme- getirme, SGK'nın karşılamadığı ilaçlar ve akla gelmedik birçok masraf; elimizde avucumuzda birşey bırakmadı. Kayınvalidem, komşularımız olmasa evden çıkamayız. Zeynep Yılan, "Bebeğin en son 10 günlük ilaç masrafını kayınvalidemin yardımıyla karşılaldık. İlaçlar bittiğinde nasıl alacağımı bilemiyorum. Bizlere birileri sahip çıksın. Ne yapacağımızı şaşırdık. Çocuğumun ilaç masraflarını karşılayamaz hale geldik. Bize destek olmasını istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAF