Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu twitter’dan yaptığı açıklamada 'Bedelli Askerlik' konusunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini ve önümüzdeki torba yasada konuyu ele alma yönünde kanaat oluştuğunu açıkladı.
Bedelli Askerlikte Flaş Gelişme!
İşte Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun attığı o tweetler

#bedelliaskerlik ile ilgili Kızılcahamam’da Başbakanımız ve hükümet yekililerimiz ile yürüttüğümüz istişareleri sizlerle paylaşıyorum.
2-Bedelli Askerliği talep edenlerle başvuranlar arasındaki büyük oran farkının en büyük sebebi; “BAŞVURU ŞARTLARI” dır..
3- Bedelli Askerlikte başvuru sayısının az, talebin ise çok olmasının sebebi olan bedeli askerliğe başvuru şartlarında düzenlemeye gerekir
4- Bedelli Askerlikte düzenleme yapılması gereken şartlardan birisi FİYAT, diğeri de YAŞ SINIRI’dır.
5- Bedelli Askerlikte yaş şartında en alt rakam olarak 25-28 yaş aralığı, başvuru oranının düşüklüğüne bakılırsa daha makul bir seviyededir.
6- Bedelli Askerlikte fiyat ya yaş sınırı alta indirilip sabit kalabilir ya da yaş sınırı ile beraber indirilebilir.
7- Yürüttüğümüz görüşmelerde bedelli askerliğin Mart ya da Nisan ayında torba yasa kapsamına alınacağına yönelik bir kanaat oluşmuştur.
8-İşyerini yeni açanların,hasta olan çocuk,eş,anne-babasına bakmakla yükümlü bulunanların mağduriyetinin giderilmesi zaruri bir hal almıştır.
9- Bedelli askerlikte yaşa takılanların yaşadıkları problemlerin farkındayız. Yeni torba yasada bu hususun sıkı takipçisi olacağız.