MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 33 yaşındaki Durmuş Erol'un bağışlanan organları, nakil bekleyen 4 hastaya umut oldu.
Fethiye'deki bir restoranda aşçı yardımcılığı yapan Durmuş Erol, 9 Ocak'ta Mustafa Kemal Bulvarı'nda 48 GP 139 plakalı motosikletiyle trafik kazası yaptı. Başına aldığı darbe sonucu ağır yaralanan Erol, Fethiye Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. 5 gün süren yaşam savaşını kaybeden Durmuş Erol'un dün saat 12.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti. Fethiye Organ Bağış Koordinatörü Nezile Acar, Durmuş Erol'un babası 60 yaşındaki Mevlüt Erol'la görüşerek oğlunun organlarını bağışlamaya ikna etti.
Bunun üzerine İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi'nden Yrd. Doç. Dr. Mücahit Özbilgin ile Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Prof. Dr. Bedrettin Yıldızeli operasyon için Fethiye'ye geldi. Saat 03.30'da başlayan ve 4 saat süren operasyonla Durmuş Erol'un akciğer, karaciğer ve 2 böbreği alındı. Akciğerin İstanbul'da organ bekleyen 55 yaşındaki erkek hastaya, karaciğer ve böbreklerin ise İzmir'deki 3 hastaya nakledileceği kaydedildi.
'BİR KİŞİDEN ALINAN ORGANLAR 6 HASTAYA UMUT OLABİLİYOR'
Durmuş Erol'un kardeşi Ramazan Erol ve yakınlarına teşekkür eden Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak, "Ailemiz sağ olsun, 1 dakika bile düşünmeden çocuklarının organlarını bağışladı. Tüm halkımızdan bu duyarlılığı bekliyoruz. İnsanlar organ bekliyor, yaşam savaşı veriyor. Beyin ölümü gerçekleşen bir kişiden alınan organlar bazen 5 ya da 6 hastaya can verebiliyor. Vatandaşlarımız, alacakları kararlarla birçok hastanın hayatını kurtarabilir" dedi.
'ORGAN BEKLEYEN BEN DE OLABİLİRDİM'
Durmuş Erol'un kardeşi Ramazan Erol ise ağabeyini kaybettiği için çok üzgün olduğunu söyledi. Birkaç hastaya yardımcı olabilirlerse bir nebze teselli bulacaklarını anlatan Erol, "Bu nakli bekleyen ben de olabilirdim. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.