TEKİRDAĞ’da, emekli baba ve ev kadını annenin 2 kızından biri olan ve milyonda 1 görülen 'Gardner Sendromu' hastalığı nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından tedavi için Amerika’daki Miami Jackson Memorial Hastanesi’ne gönderilen Tekirdağlı Refiye Yılmaz, 5 organ naklinin tamamlandı. Mart ayında Türkiye’ye döneceğini belirten Yılmaz, "Nakiller bitti tedavim sürüyor. Şu anda durumu iyi. Bir aksilik çıkmaz ise doktorlarımın onayı ile Mart ayında Türkiye’ye izinli döneceğim" dedi.
Tekirdağ'da bir markette kasiyer Refiye Yılmaz, geçen Ocak ayında Sağlık Bakanlığı tarafından milyonda 1 görülen 'Gardner Sendromu' hastalığı nedeniyle tedavi için Amerika’daki Miami Jackson Memorial Hastanesi’ne gönderildi. Hastanede tedavisine başlanan Refiye Yılmaz’a 1 hafta içerisinde 5 organ birden nakil edildi. Refiye’nin sorunlu olan dalağı da alındı. Ameliyata ABD’li doktorları Rodrigo Virginnia, Thiago Beduchi ve Türk doktoru Akın Tekin katıldı.
Refiye Yılmaz geçirdiği seri nakillerde, mide, pankreas, ince bağırsak, oniki bağırsağı, 5 santim kalın bağırsak alınarak yeni organ nakli yapıldı. 2 ay yoğun bakımda kalan Refiye Yılmaz, gözlerini açtığında anne Esma ve babası Mustafa Yılmaz’ı başucunda buldu ve hayatta olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.
"ORGANLARIN UYUM SORUNU ÇIKABİLİR"
Yılmaz telefonla bilgi verirken tedavisinin sürdüğünü, doktorlarının izin vermesi halinde Mart ayında Türkiye’ye dönmek istediğini söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu:
"Doktorlarım benim yaşadığım 5 organın birden nakil edilişi durumunun dünyada ikinci kez olduğunu, tüm organımın başkalarına ait olduğunu ve uyumsuzluk sorunu çıkabileceğini söylediler. Her gün bir avuç ilaç içmek zorunda kalıyorum. Şu anda iyiyim ama hala Gardner Sendromu (kalın bağırsak kanseri) riskim var. Doktorlarım bu hastalığın genetik olduğunu ve yeniden tekrarlayabileceğini söylediler. Ama ben her şeye rağmen hayata tutunmak ve yaşamak istiyorum. Türkiye’yi çok özledim. Bir an önce iyileşip vatanıma dönmek istiyorum. Doktorlarının uygun görmesi halinde 1 aylığına Türkiye’ye dönmek istiyorum. Türkiye ve özellikle Tekirdağ'ı çok özledim. Tedavim hızla devam ediyor. Bana destek olan önce Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve herkese çok teşekkür ederim. Eğer sağlığım bu şekilde giderse doktorlarım Mart ayında beni Türkiye’ye göndereceklerini söylediler. Türkiye’de bir ay kaldıktan sonra geri dönüp tedavime kaldığım yerden devam edeceğim."
REFİYE’YE İMAJ DEĞİŞİKLİĞİ
Kendisini tedavi eden ekipte yer alan Türk doktor Akın Tekin’in telkinleri ile bir güzellik salonuna gidip saçlarını boyattığını söyleyen Yılmaz, "Doktorum, 'Kendine değişiklik yap iyi hissedersin’ demişti. Ben de saçlarımı sarıya boyattım bu imaj değişikliği bana yakıştı" dedi.