Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi acil servisinin ameliyathanesi, kuruluşundan 52 yıl sonra yenilendi.
Gaziantep'te 1962 yılından bu yana hizmet veren Dr. Ersin Devlet Hastanesi'nin acil servisinde bir süre önce iyileştirme çalışmaları başlatıldı. Yapılan iyileştirme çalışmaları kapsamında 52 yıldır aynı fiziki şartlarını koruyan ameliyathanenin de yenilenmesi kararlaştırıldı. Bu kararın ardından ameliyathane fiziki olarak genişletilip daha kullanışlı ve hijyenik çalışma ortamına uygun hale getirildi.
Yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından 52 yıl sonra yenilenen ve bugün yeniden hizmete giren ameliyathanenin tanıtımını yapan Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi yöneticisi İdris Yıldırım, "Bu ameliyathane hastanenin kuruluşu olan 1962 yılından bu yana Gaziantep ve bölgeye ciddi hizmetler verdi. Ancak, ameliyathanenin fiziki şartları hem hasta hem de çalışanların sağlığını tehdit eden bir boyuta ulaşmıştı. Yapılan çalışma ile ameliyathanemizin standartlarını çok iyi bir noktaya taşıdık ve 52 yıl sonra yenilemiş olduk" dedi.

MB(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)